Connect with us

10 job-uri extrem de importante din trecut care NU mai există în prezent. Uite CE îi trezea din somn înainte de inventia alarmei!

De Citit

10 job-uri extrem de importante din trecut care NU mai există în prezent. Uite CE îi trezea din somn înainte de inventia alarmei!

Om pentru popice

job-uri-din-trecut

Pentru că în trecut nu exista o aparatură specială care îți așeza popicele, de cele mai multe ori copiii erau cei care se ocupau de lucrul acesta.

Omul care dădea deșteptarea

job-uri-din-trecut3

În zilele noastre, ceasurile deșteptătoare sunt implementate ca aplicații în telefoanele moderne sau chiar în noile televizoare. Ei bine, în trecut, până să apară ceasul deșteptător exista un job unde tot ceea ce trebuia să faci era să trezești oamenii.

Tăietorii de gheață

job-uri-din-trecut5

Înainte de apariția frigiderelor, oamenii se descurcau așa cum puteau. Astfel, mulți dintre ei foloseau bucăți de gheață imense, pentru a păstra alimentele reci. Astfel, existau oameni specializați care se ocupau doar de acest lucru: tăierea bucăților de gheață.

Ascultător pre-radar pentru avioanele inamice

job-uri-din-trecut7

Înainte de apariția radarului, pentru a detecta aeronavele, oamenii foloseau aglinzi acustice pentru a auzi zgomotul produs de motoarele avioanelor. Astfel, existau oameni care se ocupau dar cu acest lucru.

Vânătorii de șobolani

job-uri-din-trecut8

În trecut, meseria de vânător de șobolani nu era ceva rușinos, ori ieșit din comun. Din constra, îți trebuia multă îndemânare să poți prinde rozătoarele. În orașele din Europa, și nu numai, sobolanii erau o problemă gravă, aceștia invadau casele oamenilor, îi mușcau și erau transmitățori de boli. Așadar, vânătorii de șobolani se ocupau cu exterminarea acestora.

Lampagiu

job-uri-din-trecut11

În 1884, în Timișoara, au fost aprinse 731 de lămpi electrice, o premieră în Europa, lucru care a transformat orașul de pe Bega în primul oraș iluminat electric din Europa. Dar înainte de acest spectaculos eveniment, și de apariția electricității, existau oameni specializați, care se ocupau de aprinderea și stingerea felinarelor de pe străzi.

Plutaș

job-uri-din-trecut14

Înainte de apariția camioanelor, plutașii erau cei care se ocupau de transportul lemnului. Astfel, cu ajutorul unei plute, aceștia aprovizionau cu bușteni fabricile sau zonele unde se prelucra lemnul.

Operator la tabloul de distribuție

job-uri-din-trecut15

În ziua de astăzi, legăturile telefonice se fac prin intermediul semnalelor transmise de sateliți și de cele ale releelor. Acum peste 100 de ani, însă, era nevoie de operatoare. Acestea făceau conexiunile manual, folosind diverse fire pe care le mutau cu rapiditate dintr-o parte în alta a panourilor. Femeile erau potrivite pentru un astfel de job deoarece aveau răbdare și îndemanare.

Hoț de cadavre

job-uri-din-trecut17

Denumirea acestui job este ciudată, însă în trecut chiar erau oameni care se ocupau cu acest lucru. Universitățile de medicină aveau nevoie de cadavre pentru practică, însă în acele vremuri era greu să faci rost de corpul unui om decedat (mulți credeau că este o blasfemie să faci disecție pe oameni), așa că existau persoane care pur și simplu furau decedați din cimitire.

Persoană care se ocupa de binedispunerea oamenilor din instituții

job-uri-din-trecut18

Pentru ca angajatii sa lucreze cu spor, era o persoana angajata special pentru binedispunerea angajatilor.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa il DISTRIBUI si pentru PRIETENII tai!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top