Connect with us

10 MANCARURI toxice si periculoase care cauzeaza CANCER si pe care nu ar trebui sa pui gura!

De Citit

10 MANCARURI toxice si periculoase care cauzeaza CANCER si pe care nu ar trebui sa pui gura!

Orice ar spune un nutritionist, trebuie sa intelegeti ca aceste lucruri pe care le mananci nu se pot numi nutritive. Aceste ingrediente au fost supuse prepararii excesive si sunt pline de aditivi si coloranti. Metodele de procesare includ conservarea, congelarea, refrigerarea, deshidratarea, procesarea aseptica sau stabilirea unui echilibru corespunzator intre ingredientele si nutrientii pe care ii furnizeaza.

Multe persoane cred ca alimentele procesate sunt echivalente cu prajiturile din comert, chipsurile si bauturile carbonatate, insa in realitate aceasta categorie de produse alimentare este mai complexa decat atat.

Acest articol va prezinta 10 dintre aceste MANCARURI PERICULOASE pentru sanatatea ta:

  1. ZAHARUL- principalul vinovat pentru problemele de obezitate, diabet si in plus, foarte periculos pentru ficat, pancreas si chiar intreg sistemul digestiv
  2. MARGARINA- pe termen lung, margarina provoaca aparitia bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative. Atunci cand sint asimilate de catre organism, aceste grasimi afecteaza sistemul imunitar, determina o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer. Margarina poate dezvolta si rezistenta la insulina, in cazul diabeticilor.
  3. SUPELE INSTANT- în astfel de alimente, găsim o listă întreagă de aditivi, printre care și conservantul toxic butylhydroquinone terțiar (TBHQ). entru cei care nu știu încă ce este conservantul butylhydroquinone terțiar (TBHQ), vă spunem că acesta este un derivat petrolier. Este foarte periculos pentru că se află în categoria „antioxidanților”, dar consumatorii trebuie să știe că, deși aditivii artificiali pot avea proprietăți antioxidante, nu sunt la fel ca antioxidanții naturali, buni pentru organismul uman.
  4. CHIPSURI DE CARTOFI- se numara printre cei mai mari dusmani ai sanatatii. Obiceiul de a consuma regulat chipsuri nu numai că alimentează „epidemia” de obezitate şi boli cardiovasculare, dar poate duce şi la probleme de dezvoltare în viaţa intrauterină, hiperactivitate la copii şi un risc mai mare de cancer la adulţi, avertizează oamenii de ştiinţă. A mânca un pachet de chipsuri de cartofi pe zi este echivalent cu a bea 5 litri de ulei de prăjit pe an.
  5. CARNE PROCESATA- În cadrul unei ample cercetări, 22 de experți în sănătate au analizat peste 800 de studii în domeniu și au ajuns la concluzia următoare: cu fiecare gram de carne procesată mâncată crește cu 18% riscul de cancer colorectal. O porție de 50 de grame înseamnă de fapt un hot dog sau două felii de șuncă.
  6. BAUTURI ACIDULATE-  Băuturile carbogazoase sunt o cauză atât a obezității, cât și a diabetului zaharat tot mai des întâlnit. Un ingredient principal al băuturilor carbogazoase este acidul fosforic ce extrage calciul, magneziul și fierul din organism favorizând scăderea densității osoase și apariția osteoporozei. De asemenea este responsabil de apariția problemelor la rinichi. Tot acest acid fosforic taie dulceața excesivă, astfel odată cu paharul de suc introducem în organism aproximativ 10 lingurițe de zahăr fără să realizăm.
  7. FAST-FOOD- Este la fel de periculos precum heroina sau tigarile! Siropul de porumb din băuturile acidulate dă pancreasul peste cap, iar glutamatul de monosodium din hamburgeri poate provoca diabet.   Oamenii ajung să stea la coadă pentru a consuma astfel de produse deloc sănătoase, prăjite în uleiuri refolosite şi ultra-sărate.
  8. PATISERIA- Experţii Consiliului Superior al Sănătăţii (Belgia) recomandă evitarea consumului excesiv al uleiului de palmier pentru a preveni problemele de sănătate. Este vorba, de fapt, despre un ulei bogat în acizi graşi saturaţi. Aceştia cresc riscul maladiilor cardiovasculare, ca şi creştere a LDL – colesterol rău.
  9. FAINA- Prin procesare, cerealelor integrale, li se îndepărtează învelişul şi li se macină miezul, care nu mai conţine fibre, vitaminşsi compuşi fitochimici cu efecte benefice pentru organism. Astfel ia naştere făina albă. Lipsa fibrelor dintr-o dietă bogată în pâine albă sau paste făinoase duce la constipaţie. În acest caz, toxinele filtrate deja de ficat şi ajunse în colon nu sunt eliminate. Iar dacă stau prea mult timp aici, ele trec prin peretele intestinal şi ajung în sânge, iar de aici, înapoi în ficat.
  10. LAPTELE- Unele studii arata ca s-ar putea face responsabil de provocarea mai multor tipuri de cancer si chiar a … osteoporozei! Exista deja persoane care declara ferm ca s-au vindecat de cancer renuntind total sa mai manince produse care contin cea mai mica urma de lapte.

Deși nu este atât de periculos să mâncăm cate ceva nepotrivit când și când, consumul regulat al acestor alimente poate duce la grave probleme de sănătate peste un anumit timp. Cel mai bine ar fi să optați pentru mâncăruri mai bune și mai proaspete, pentru o alimentație mai sănătoasă. Vă sfătuim să renunțați la mâncarea procesată, lucru ușor de făcut dacă planificați din timp ce feluri de mâncare să pregătiți acasă.

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top