Connect with us

Cuptorul cu microunde: DUȘMANUL din CASA TA! Lucruri pe care până acum le-ai ignorat !

De Citit

Cuptorul cu microunde: DUȘMANUL din CASA TA! Lucruri pe care până acum le-ai ignorat !

Este posibil ca milioane de oameni să-și sacrifice sănătatea fără să știe de pericolele la care se expun? De ce a interzis Uniunea Sovietică aceste aparate în 1976?

 

Cel mai eficient și sigur mod de a consuma alimentele este în starea lor cat mai naturală, crudă și neprocesată. Dar nu toată lumea are timp să le pregătească așa, iar pe de altă parte sunt unele alimente care nu pot fi mâncate crude și astfel oamenii au gasit metode de a le găti. În secolul vitezei valoarea unei mese nu este dată însă nici măcar de faptul ca hrana este crudă sau gătită, bio sau procesată. Valoarea este dată de disponibilitate, economie si eficiența.

 

micro5-300x197Daca este atat de periculos, de ce exista pe piata?

În momentul de fată, toată lumea are acasă, în bucătărie un asemenea cuptor. Sa nu mai vorbim de restaurante si chiar bucatariile din diferite birouri de firme unde cuptorul cu microunde este omniprezent. Faptul că este ieftin, ușor de folosit dă o valoare considerabilă acestui dispozitiv în mai toate bucătăriile. Puțini sunt cei care cred că aceste aparate sunt periculoase. Bineînțeles, dacă ar fi fost periculoase, guvernul ne-ar spune, nu? Cineva s-ar sesiza și ar fi interzise, nu? Ei bine, se pare ca într-adevăr, NU!

 

Microundele sunt o formă de energie electromagnetică , precum undele radio și ocupă o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic.  Ele sunt generate în cuptor de un dispozitiv numit magnetron. Fiindcă pereţii cuptorului sunt metalici, aceste unde se reflectă în mod repetat de ei până sunt absorbite total de alimente.

Microundele fac ca moleculele din mâncare să se agite rapid,  generând astfel căldură datorită frecării dintre ele. Interesant… așa-i?

Totuşi, în spatele acestui cuptor-minune, care încălzeşte mâncarea cât ai clipi, nu se ascund lucruri tocmai frumoase.

S-au făcut numeroase studii care arată printre altele că mâncatul alimentelor expuse la microunde scade imunitatea, creşte numărul de globule albe din sânge, scăzând în acest timp numărul celor roşii.Mai mult decât atât, microundele cresc nivelul colesterolului rău.

 

Voi menționa 5 din cele mai frecvente probleme de sănătate pe care acesta le cauzează:

Elimină antioxidanții din mâncare– asta duce la creșterea colesterolului și apariția infarctului miocardic.

Cancer- radiațiile acumulate în organism pot duce, în timp,la cancer.

Oboseală accentuată- aceasta duce la obezitate, care este fatală.

Insomnie– cauzează creierului pe termen lung.

În final, s-a tras concluzia că microundele provoacă boli degenerative.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top