Connect with us

23 de FOTOGRAFII ADORABILE care demonstrează că BEBELUȘII chiar au nevoie de un ANIMAL DE COMPANIE

De Citit

23 de FOTOGRAFII ADORABILE care demonstrează că BEBELUȘII chiar au nevoie de un ANIMAL DE COMPANIE

De cand lumea, intre copii si caini a existat o relatie speciala, privilegiata.

Poate ca primii pasi in domesticirea cainelui s-au realizat si datorita apropierii instinctive intre puii de om si puii de caine. Aproape orice copil, cand vede pentru prima data un caine, este fascinat si isi doreste sa se apropie de animal.

In acelasi timp, aproape orice puiandru de caine se apropie bucuros de copilul care-i adreseaza o vorba sau un gest prietenos. Pentru ca relatia aceasta minunata sa se pastreze, cei mari trebuie, totusi, sa „gestioneze” cu atentie parteneriatul, sa impuna si copilului si cainelui repere ierarhice precum si regulile si limitele jocului si sa vegheze la securitatea celor doi. Nu exista o legatura mai frumoasa si mai trainica decat aceea care se leaga intre un copil si un caine – o relatie simbiotica in care cei doi impartasesc cam aceleasi moduri de comunicare: atitudini, gesturi, semnale, fara a avea nevoie de cuvinte, caci ei se afla pe aceeasi lungime de unda.

Este unul dintre aspectele relatiei om-caine in care omul este principalul beneficiar, deoarece prietenia cainelui este una dintre cele mai benefice experiente in dezvoltarea psihicului, a sufletului puiului de om. Copilul invata de la caine sa iubeasca si sa comunice, chiar si sa fie mai ordonat, invata ce inseamna sa fii responsabil de viata altcuiva. Dar aceasta relatie privilegiata trebuie sa fie dirijata si modulata de catre parinti, in nici un caz, animalul nu trebuie sa devina sclavul capriciilor copilului care sa aiba drepturi depline asupra cainelui.

Micul om trebuie sa invete, inainte de toate, ca si cainele este o fiinta care are drepturile ei, sensibilitatea ei si sentimentele ei care, toate, trebuie respectate.

Aceasta galerie foto aduce inca o dovada in plus, daca mai era nevoie pentru care copiii mici si bebelusii au nevoie de un animal de companie in viata lor. Dar trebuie sa va avertizez: e prea multa dragalasenie la un loc!

#1

babies-need-pets-10

#2

babies-need-pets-11

#3

babies-need-pets-9

#4

babies-need-pets-6

#5

babies-need-pets-5

#6

babies-need-pets-4

#7

babies-need-pets-1

#8

babies-need-pets-23

#9

babies-need-pets-8

#10

babies-need-pets-7

#11

babies-need-pets-12

#12

babies-need-pets-16

#13

babies-need-pets-17

#14

babies-need-pets-18

#15

babies-need-pets-22

#16

babies-need-pets-21

#17

babies-need-pets-20

#18

babies-need-pets-19

#19

babies-need-pets-14

#20

babies-need-pets-13

#21

babies-need-pets-2

#22

babies-need-pets-3

#23

babies-need-pets-15

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa il DISTRIBUI si pentru PRIETENII tai!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top