Connect with us

4 obiceiuri PROASTE de care trebuie să scapi în 2018

De Citit

4 obiceiuri PROASTE de care trebuie să scapi în 2018

1. Postări reciproce de dragoste pe pereţii publici ai reţelelor de socializare

Pentru că oricum aţi făcut eforturi considerabile ca absolut toată lumea să-şi imagineze că într-o relaţie ca a voastră, totul este mereu aşa cum pare în fotografii, chiar nu e nevoie să irosiţi text în văzul tuturor, nu o să convingeţi pe nimeni că vă iubiţi mai mult decât era deja evident.

Toţi bârfitorii despre care vă place să postaţi într-un context îmbibat de iubirea voastră aproape extraterestră, sunt de fapt cei care, fără pic de invidie, simt o oarecare ruşinare profundă, mai ales că se ia tot timpul în considerare că împărţim oxigenul.

te-iubesc-moolt_f_improf_680x374

Înţelegem toţi că este înfiorător de bine să simţi că eşti perfect completat şi că în sfârşit vezi luminiţa de la capătul tunelului, să fii lângă cel/cea care te face să te trezeşti dimineaţa şi să faci o omletă în timp ce deschizi Facebook şi să fotografiezi tot şi să publici.

Nu-ţi dai seama că timpul petrecut fotografiindu-te lângă o omletă de 50 de ori până la cadrul perfect şi editând rezultatul, l-ai putea petrece cu iuby? Da, da, inclusiv timpul pe care îl petreci cu supravegherea numărului de aprecieri ori când te cerţi prin comentarii, că „iuby e frumy, invidioşilor, vă ofticaţi că nu sunteţi într-o relaţie”.

Bineînţeles, cu toţii pierdem foarte mult timp pe Facebook, timp pe care l-am putea întrebuinţa altfel, dar nu toţi alegem să urcăm la prima staţie, pe care o asociem cu un soi de umilinţă, până la urmă.

Adică, pe bune, să luăm în considerare că ne trezim cu tot felul de breaking news cu multă piele, ruj, buze şi cele mai colorate inepţii prin care vă etalaţi valenţele sentimentale vizavi de relaţie, când nici măcar nu ne-am mâncat pseudomicul-dejun.

E ciudat cum simţi nevoia să-ţi tăguieşti partenerul în absolut orice postare, videoclip, Facebook, YouTube, indiferent dacă are vreo legătură sau nu cu postarea în sine. Şi mai ciudat e că eşti absolut convins că toată lumea consideră asta adorabil.

Nu mai vorbim de ciudat, pentru că e deja tâmpit e că ţi se pare convenabil să postezi pe peretele partenerului tot felul de videoclipuri însoţite de texte de dragoste pompoase şi declaraţii peste declaraţii. WTF? Cel mai tâmpit e că se vede că prezenţa ta în online se rezumă la ceva marketing într-o relaţie. Adică eşti nebun.

Din perspectiva unei persoane care a trecut prin chestii de-astea, cedând rapid de fiecare dată, menţionez că lumea se vede mult mai frumos când ştii şi ce-i cu ea.

2. Înlocuirea oricărui al treilea cuvânt cu iuby

„Vreau sare, iuby, îmi dai te rog? Iuby? Mă auzi? Iuby!!!” – acasă merge, cu noi la masă, mai puţin.

iuby_f_improf_668x618

Pentru tine e posibil să pară ceva normal, uzual, însă repetarea poreclei conjugale în mod obsesiv duce lumea doar la gândul că tu ţii neapărat să punctezi cu fiecare ocazie că eşti fericit/ă într-o relaţie. Ceea ce nu poate fi considerat un argument rezonabil pentru un discurs penibil.

Imaginează-ţi doi oameni care ies la masă cu alţi doi şi ascultă cu drag şi atenţie cum unul din voi vorbiţi doi despre voi, iar cel mai frecvent întâlnit cuvânt din discursul vostru este iuby. Orice juriu ar da 4 de NU în astfel de situaţii.

3. Transformarea definitivă şi irevocabilă a eu-ului în noi

„Nu ne-a plăcut filmul”, pe bune?! Ia povesteşte-mi, punctual, cum a perceput partenerul tău filmul în timp ce se uita la tine stupefiat cum dădeai check-in la fiecare cadru de pe ecran?

E clar că înţelegem perfect nevoia de expunere a compatibilităţii voastre, că simţiţi la fel, că minţiţi la fel, dar ar putea fi suprimat prin trecerea progresivă la starea rezonabilă de fapt din cadrul unui grup normal. Fiecare e parte dintr-un întreg. Voi aveţi norocul ca în cazul unui întreg, acum, să aveţi câte jumătate. Bucuraţi-vă de asta.

Utilizând ideea de noi în absolut orice tip de abordare, anulează prezenţa ta, ca persoană în societate, iar acesta nu este un lucru tocmai bun. Mă rog, să vii la bere de fiecare dată şi tot de fiecare dată să spui că „şi de data asta ne-am decis în familie să ies la bere” e altceva. Nu confundăm umorul cu penibilul.

Bineînţeles că vei fi tentat să spui că nu punctezi prea mult la capitolul social ieşind la o amărâtă de bere cu vagabonţii tăi, dar asta înseamnă doar că n-ai înţeles duma.

Crede-mă, nimeni nu înghite la infinit să rezoneze cu o creatură cu două capete care vorbesc concomitent, având perfect acelaşi discurs. Nu e amuzant.

– Mergi la meci?
– Da, cred că venim şi noi.
– Care noi?
– Eu şi nevastă-mea.
– Ce mă?!
– Îţi dai seama că nu vin cu ea, dar zic aşa din instinct.

4. Nu-ţi dă voie

Cea mai slăninoasă tâmpenie. Indiferent dacă e vorba de un bărbat care nu vrea pur şi simplu să înţeleagă că o femeie poate dezvolta plăcere şi din a ieşi unde vrea cu prietenele, habar n-am, ori dacă e vorba de o femeie care nu înţelege că un bărbat nu poate trăi fără bere, mici, fotbal la terasă şi pe sintetic ori cine ştie ce alte preocupări băieţeşti, problema nu e la aceştia!

Beleaua e la cei care acceptă astfel de idei şi comportamente. Mi se pare absolut înfricoşător să consimţi cu ideea că e normal să fii îngrădit.

Unii oameni înţeleg că loialitatea trebuie exprimată public, pentru a convinge cu desăvârşire partenerul că supremaţia nu este pusă în pericol sub niciun aspect. De ce e nasol? În primul rând, îţi neglijezi existenţa într-un stil grobian, iar în al doilea rând punctezi existenţa posibilităţii de face gafe. Eu nu mă duc să mă piş într-un casino ca să nu-mi bag portofelul la aparate. Ai prins-o p-asta? În al treilea rând, e tâmpit să manifeşti astfel de comportamente.

Prezentul material reprezintă forma scrisă a unui pamflet imaginar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top