Connect with us

5 Moduri Usoare In Care Sa-Ti Pastrezi Partea Intima Curata Si Tanara! (CEL MAI IMPORTANT ESTE NR. 4)

De Citit

5 Moduri Usoare In Care Sa-Ti Pastrezi Partea Intima Curata Si Tanara! (CEL MAI IMPORTANT ESTE NR. 4)

Igiena intima este foarte importanta. Desi ai crede ca stii totul despre cum sa te speli corect, exista cateva reguli stricte din partea specialistilor.

Nu este indicat nici sa te speli prea des in zona intima, dar nici sa o neglijezi complet. Iata mai jos cateva sfaturi importante, care te vor ajuta sa iti mentii sanatatea vaginului:

1. Hartia igienica parfumata si servetelele umede

Pe piata au aparut tot felul de produse pentru igiena intima. Cele mai multe dintre acestea contin insa parfum si alcool, care pot duce la dezechilibre ale florei vaginale si, implicit, la aparitia candidozei sau a altor tipuri de afectiuni vaginale.

Medicii atrag atentia ca nu este indicata folosirea hartiei igienice parfumate si nici a servetelelor umede, chiar daca acestea prezinta un Ph netru. Specialistii spun ca ele sunt de cele mai multe ori impregnaye cu solutii specifice, care pot afecta flora vaginala.
De aceea, servetelele uscate, fara parfum, sunt in general mai sigure decat cele umede.

2. Dusurile vaginale

Dusurile vaginale nu se fac niciodata zilnic sau foarte des. Vaginul are propriul sistem de curatare din interior. Irigatiile vaginale nu fac decat sa favorizeze aparitia vaginitelor sau a candidozelor.

Spalaturile vaginale se fac doar la recomandarea medicului, in cazul in care urmezi anumite tratamente cu ovule vaginale.

De asemenea, dusurile vaginale nu sunt indicate nici in momentul in care actul sexula s-a finalizat in vagin. Aceste irigatii favorizeaza urcarea spermatozoizilor catre uter, asa ca nu acestea nu te vor ajuta sa scapi de o eventuala sarcina nedorita.

3. Igiena externa se face de doua ori pe zi

Igiena externa se face de cel mult doua ori pe zi: dimineata si seara, dar si dupa contactele sexuale.

Pentru curatarea externa a vaginului este recomandata utilizarea sapunurilor fara parfum, cu apa simpla si stergerea acestuia cu un prosop de bumbac.

Curatarea prea frecventa a vaginului poate duce, de asemenea, la distrugerea florei.

In timpul menstruatiei, spalaturile in zona intima trebuie sa fie mai frecvente: de 3-4 ori pe zi, informeaza medicii specialisti. De asemenea, nu este indicat nici sa folosesti parfumurile speciale pentru zona intima, care au aparut din ce in ce mai multe in comert.

Desi irigatiile cu bicarbonat de sodiu au efectul cel mai putin agresiv asupra zonei intime (daca se foloseste o solutie dintr-o lingura de bicarbonat la un litru de apa), acestea distrug stratul protector pe care secretiile vaginale il asigura in mod natural si care ajuta flora vaginala sa se apere de bacteriile patogene si de ciuperci.

Splaturile cu bicarbonat de sodiu au cel mai mic efect negativ asupra zonei intime, insa acestea distrug stratul protector pe care secretiile vaginale il asigura in mod natural si care ajuta flora vaginala sa se apere de bacteriile patogene si de ciuperci.

4. Atentie la absorbantele interne

Medicii nu recomanda tampoanele interne. Acestea favorizeaza inmultirea bacteriilor daca sunt tinute in interiorul vaginului mai mult de patru ore. Totodata, specialistii atrag atentia ca tampoanele interne pot agrava leziunile colului uterin, destul de frecvente la femei, de aceea recomanda utilizarea absorbantelor externe, cu suprafata de bumbac si fara parfum.

Nu uita ca absorbantele se schimba de 4-5 ori pe zi in perioada menstruatiei.

5. Cum se curata lenjeria intima

Pentru a evita diversele afectiuni ale vaginului foloseste doar lenjerie intima de bumbac. Aceasta lasa pielea sa respire si nu favorizeaza mirosul neplacut, dar nici devoltarea bacteriilor sau a ciupercilor.

Dupa folosire, spala lenjeria intima cu detergent special si cu apa foarte fierbinte, pentru a o curata in profunzime.

 

sursa

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top