Connect with us

Acest portret robot a unui agresor a devenit viral… din cel mai tulburător motiv posibil!

De Citit

Acest portret robot a unui agresor a devenit viral… din cel mai tulburător motiv posibil!

„I-ai observat privirea? Ce ochi avea? Sunt de genul acesta, oare?” Răspunsurile la aceste întrebări rezolvă deseori dosare grele: jafuri, omoruri sau tâlhării, unde autorul sau autorii nu sunt identificaţi.

Martorii şi victimele stau faţă în faţă cu specialistul Poliţiei în realizarea portretului-robot.

Dintr-o planşă de chipuri umane, toate fictive, se alege forma feţei autorului, aşa cum el a fost văzut, tipul de ochi, de nas, de gura ori semnele particulare. Specialistul face câte un portret pentru fiecare descriere.

Într-un astfel de puzzle, chiar şi o şuviţă de păr poate schimba fizionomia suspectului căutat. Toate detaliile sunt alese atent. Mai mulţi martori, mai multe potrete. La final, se aleg punctele comune. Aşa, desenul se apropie cât mai mult de realitate. Cele mai grele cazuri sunt cele cu victime persoane în vârstă, care redau cu greutate semnalmentele autorului.

„Unele victime au început să plângă, și-au reamintit trauma prin care au trecut. Alții se bucură că au reușit să-și pună amprenta și să-și amintească efectiv”, spune Aurelian Grigorescu, specialistul în realizarea portretului robot al Poliției Capitalei.

Recent, politia din Citrus Heights, California, a dat publicitatii o schita a unui barbat cautat pentru agresiuni s€xuale repetate. De anul trecut din ianuarie, politia a primit cel putin 9 plangeri cum ca exista un barbat care da tarcoale complexurilor de apartamente si urmareste femeile in intimitatea proprie, pe fereastra.

Suspectul nu a fost prins. Dar portretul robot al barbatului a devenit viral dintr-un motiv la care nu te-ai fi asteptat. Ochii acestuia sunt absolut infricosatori! Ceea ce nu va imaginati, este ca victimele au spus ca se aseamana foarte bine cu persoana in cauza. Oare?

Dar asta nu este tot! Cea mai proasta schita facuta de un artist grafic al politiei se gaseste in statul american Texas.

Departamentul de politie din orasul Lamar, statul american Texas, a dat publicitatii ceea ce poate fi considerata cea mai proasta schita din istorie.

Artistul grafic al sectiei de politie a primit misiunea de a realiza schita unui barbat cautat pentru jaf, insa rezultatul nu a fost foarte exact, potrivit The Mirror.

Omul din desene nu are sprancene, o forma a gurii si nici culoarea ochilor nu este specificata.

Barbatul este cautat dupa ce a jefuit doua femeie, amenintandu-le cu un cutit.

Acesta ar avea intre 25 si 30 de ani, constitutie atletica si foarte putin par facial.

In ciuda amanuntelor oferite de victime, care au adaugat ca barbatul este brunet si are ambele brate pline de tatuaje, este greu de crezut ca politistii ii vor da de urma cu ajutorul schitei.

Continue Reading

More in De Citit

To Top