Connect with us

Adevărul oribil despre jeleuri. După acest video ȘOCANT n-o să mai mănânci niciodată!

De Citit

Adevărul oribil despre jeleuri. După acest video ȘOCANT n-o să mai mănânci niciodată!

Jumătate din ele sunt colorate cu vopsea scoasă din gândaci, au peste șapte lingurițe de zahăr la suta de grame și conțin E-uri unul mai „sănătos” ca altul.

Preferate de majoritatea copiilor, jeleurile sunt, însă, un adevărat pericol pentru sănătatea lor. Într- un studiu realizat de Asociația Pro Consumatori România (APC) pe 44 de sortimente achiziționate din cele mai mari lanțuri comerciale din țara noastră, s-a constatat că cele mai multe dintre ele depăşesc limita legală de zahăr şi conţin o serie primejdioasă de aditivi. Asta constați doar dacă citești eticheta!

Colorate cu… gândaci

Jumătate din produsele analizate sunt colorate cu roșu coșenilă, o substanță obținută dintr-o specie de gândaci. De asemenea, nouă din zece tipuri jeleuri conţin acid citric – care distruge smalțul dentar!

La unul din patru jeleuri s-a descoperit albastru briliant, în timp ce trei din patru conţin proteină animală.

Dincolo de culoarea jeleurilor, aromele folosite sunt în proporție de 91% artificiale. Drept urmare, consumatorii pot avea diferite probleme de sănătate: de la obezitate, la modificări de metabolism, reacții alergice sau chiar tulburări de respirație.

La toate produsele analizate de specialiștii APC, cantitatea de zaharuri declarată de către producători depăşeşte cantitatea de 15 grame zahăr per 100 grame de produs, încălcânduse astfel recomandarea din Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor.

jeleuri-465x390

Au și de 6 ori mai mult zahăr

Ce înseamnă asta de fapt? Practic, în jeleuri cantitatea de zahăr variază între 43 de grame zahăr și 85 de grame zahăr la 100 grame produs. Adică de 3 până la 6 ori mai mult zahăr decât e recomandat să consumi.

Conținutul ridicat de zahăr din acest tip de produs explică și valoarea energetică ridicată; aceasta variază între 307,4 kcal și 382,5 kcal. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca cel mult 10% din aportul zilnic de energie pentru adulți și copii să provină din zaharuri libere, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de grame de zahăr pe zi. Oricum ai lua-o, tot e prea mult zahăr într-o pungă de jeleuri.

sursa

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top