Connect with us

Alertă de la Google Play: Sute de aplicații transformă telefonul în instrument de ASCULTARE!

De Citit

Alertă de la Google Play: Sute de aplicații transformă telefonul în instrument de ASCULTARE!

Cercetători în securitate cibernetică au anunțat recent că platforma online de aplicații mobile Google Play, destinată versiunilor de operare ale sistemului mobil Android, găzduiește câteva sute de aplicații malițioase care transformă telefoanele mobile infectate în veritabile instrumente de ascultare ce pot extrage informații senzitive din rețelele protejate la care telefoanele sunt conectate.

O aplicație malițioasă infectată cu așa-numitul malware DressCode a fost descărcată de pe Google Play cu o rată între 100.000 și 500.000 de ori până să fie eliminată din platforma digitală de cei de la Google, susțin cercetătorii de la Trend Micro. Cunoscută ca Mod GTA 5 For Minecraft PE, deghizată sub acest nume, aplicația stabilea o legătură permanentă cu serverul controlat de atacatorul informatic.

Apoi, serverul respectiv avea capacitatea să ocolească măsurile de protecție ale rețelei care asigurau protecție fiecărui dispozitiv în parte aflat în interiorul acelei rețele. Trend Micro a descoperit că există circa 3.000 de astfel de aplicații, din care 400 sunt disponibile în platforma Google Play.

„Acest tip de malware permite actorilor atacatori să penetreze mediul unei rețele a utilizatorului respectiv”, se arată în raportul celor de la Trend Micro. „Dacă un dispozitiv infectat se conectează la o rețea, atacatorul informatic poate să ocolească dispozitivul de protecție al rețelei sau să descarce informații senzitive folosind dispozitivul infectat pe post de trambulină”, potrivit aceluiași raport.

Un purtător de cuvânt al Google a transmis într-un mesaj e-mail: „Suntem îngrijorați de această chestiune și luăm măsurile necesare”.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa il DISTRIBUI si pentru PRIETENII tai!

sursa

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top
Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x