Connect with us

Atenţie! DE CE nu este bine sa mâncăm salată de ROȘII și CASTRAVEȚI. Până acum nu s-au ştiut motivele!

De Citit

Atenţie! DE CE nu este bine sa mâncăm salată de ROȘII și CASTRAVEȚI. Până acum nu s-au ştiut motivele!

Chiar și celor mai carnivori dintre noi ni se face poftă de salată, măcar din când în când. Mai ales când dă căldura și grătarele se țin lanț în fiecare sfârșit de săptămână, iar mersul la iarbă verde nu rămâne fără urmări și ne face poftă de verdețuri proaspete. Cu toatea acestea, anumiți cercetători susţin că cele două legume nu ar trebui consumate la aceeaşi masă.

Iată câteva motive pentru a evita combinaţia roşii-castraveţi:

 1. Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.
 2. Castraveţii conţin ascorbinază – o enzima care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşadar consumând aceasta salata, organismul n-o va putea absorbi, şi astfel salata noastră devine inutilă.
 3. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare.
 4. În plus, îngreunează funcţionarea normală a ficatului.

În concluzie, ar trebui să privim mai cu atenție ”banala” salata de rosii si castraveti și să fim conștienți că alegerile noastre determină dacă ceea ce mancăm este cu adevarat sănătos sau ajungem să ne facem mai mult rău crezând că mâncăm ceea ce trebuie!

 

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

 1. Ely

  iunie 5, 2016 at 5:03 pm

  Depinde în ce cantitate mananci salata cu rosii si castraveti. Am mancat si eu salata si nu am patit nimic. Fructele si legumele sunt sanatoase, contin vitamine. Nu mananc în exces, dar nu prea cred ca de ce nu e bine sa mananci rosii amestecati cu castraveti. Ii/o rog pe persoana respectiva care a inventat acest zvon sa înceteze cu aceste porcarii despre salata de rosii si castraveti ca cica nu este bine să mananci rosii si castraveti. Daca nu e bine sa mananci salata cu rosii si castraveti, e bine să mancam chimicale? Domnule/doamna care ati inventat faza asta chiar nu aveti toate tiglele pe casa? Sa mâncam trilioane de chimicale ca asa vreti dv., toate e-urile de la fast-food? Sa va fie rușine!!! Uaaaaaaaa!!!!!!!! Cine e de partea mea sa adauge comentariu, sa-si spuna părerea. Nu-i obligatoriu să adaugati comentarii.

 2. Amy

  iunie 5, 2016 at 11:55 pm

  Aceasta salată este consumata de ani de zile iar acum s-a găsit cineva sa spună ca nu e sănătoasă!
  Într-adevăr roșiile în special nu sunt bine digerate dacă aveți probleme cu ulcerul.Coaja roșii nu o digerat stomacul iar atunci apar arsurile.

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top