Connect with us

Atenţie! În cazul în care aţi găsit aşa ceva în casă, adresaţi-vă imediat medicului!

De Citit

Atenţie! În cazul în care aţi găsit aşa ceva în casă, adresaţi-vă imediat medicului!

În legătură cu ultimele ştiri despre sănătate, Centrul pentru Boli, Control şi Prevenire avertizează: gândacul Triatomine, cunoscut sub numele „gândacul care sărută”, poate să omoare chiar şi un om.

Chiar dacă gândacul poate părea inofensiv, trebuie să ştiţi că, prin muşcătură, acesta transmite Boala Chagas poate cauza grave probleme cardiace şi poate avea chiar şi efecte fatale. Primele simptome apar după 2 luni de când corpul a intrat în contact cu gândacul. Printre acestea se numără dureri de cap, febră, dureri musculare, inflamaţia ganglionilor limfatici şi dificultăţi de
respiraţie. Întrucât semnele acestei boli sunt asemănătoare cu cele ale gripei, este greu s-o depistezi. Pot apărea şi umflături la nivelul pleoapelor sau leziuni ale pielii.

Nu există un vaccin împotriva acestei afecţiuni, dar în cazul în care diagnosticul nu este tardiv,boala Chagas poate 愤읎 tratată cu succes. Pentru a vă proteja, utilizaţi regulat în casă insecticid sub formă de spray. În nici un caz nu frecaţi zona în care aţi fost înţepaţi, deoarece o puteţi infecta cu defecaţiile gândacului.

Recomandări:

– acoperiţi fiecare gaură pe care o găsiţi în casă (uşă, geamuri, pereţi);

– evitati bălţile;

– amenajaţi luminile din curte departe de casă;

– menţineţi în permanenţă curăţenia în casă;

– dacă observati prezenţa acestor gandaci, sunaţi imediat la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

sursa

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top