Connect with us

BOMBĂ despre SUPERMARKETURILE DIN ROMÂNIA! VA FI CUTREMUR!

De Citit

BOMBĂ despre SUPERMARKETURILE DIN ROMÂNIA! VA FI CUTREMUR!

Noua lege a magazinelor bulversează comercianţii şi autorităţile care ar trebui să o aplice. 10 întrebări fără răspuns

Intrată parţial în vigoare în urmă cu o săptâmână jumătate, noua lege a hipermarketurilor generează nenumărate semne de întrebare atât retailerilor cât şi furnizorilor lor. Momentan, însă, nici măcar autorităţile statului, în speţă ANSVSA şi ANAF, nu ştiu cum ar trebui interpretată legea. În lipsa unor clarificări, vinul, apa, berea şi gemul se doresc a fi produse proaspete.

Felul în care ar trebui aplicată noua lege privind comercializarea produselor alimentare (150/2016) rămăne o mare necunoscută pentru toţi jucătorii implicaţi, chiar dacă mare parte dintre prevederile sale sunt deja în vigoare. Problema cea mare, au declarat surse din piaţă pentru ECONOMICA.NET, este că nici măcar autorităţile responsabile – în speţă ANSVSA şi Ministerul de Finanţe – nu au un punct de vedere clar. S-a ajuns astfel la situaţii în care unii furnizori de apă minerală, vin, bere sau gemuri să pretindă că produsele lor sunt proaspete, pentru a primii banii pe marfă în şapte zile, aşa cum prevede noua lege. Totodată, spun surse din piaţă, furnizorii încearcă să încheie noile contracte cu preţuri chiar până la 15% mai mari. „Este o confuzie totală din care toată lumea încearcă să profite cum poate. Toţi (furnizorii n. red.) vor să vândă produse proaspete, pentru a primi banii în şapte zile. S-a ajuns ca gemul, vinul, mierea, apa să fie produse proaspete. Este o situaţie destul de gravă pentru că magazinele riscă să rămân fără cash flow. De asemenea, au fost cazuri în care s-au primit solicitari de modificare a preţurilor şi cu 15% în sus”, au declarat sursele citate.

„Cred însă că, într-un fel sau altul, cei care au relaţii de lungă durată vor găsi formule. Până la urmă, magazinele au nevoie de producători, iar producătorii de magazine. Ce se va întâmpla însă dacă vine vreun inspector?”, întreabă retoric sursa noastră.

„În momentul de faţă nu avem informaţii consolidate pentru a putea oferi un punct de vedere. Avem însă semnale că retailerii operează într-un mediu extrem de neclar”, a declarat George Bădescu, directorul executiv al AMRCR.

10 întrebări fără răspuns

ECONOMICA.NET a identificat mai multe neclarităţi care apar în lege şi care bulversează activitatea părţilor implicate în procesul comercial:

-Mai jos, mergi la pagina urmatoare-

Pagini: 1 2 3

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top