Connect with us

Cât Trebuie Să Mergi Pe Jos Ca Să Slăbeşti

De Citit

Cât Trebuie Să Mergi Pe Jos Ca Să Slăbeşti

Numarul de calorii pe care le poti arde in timpul mersului pe jos se calculeaza pe baza greutatii tale corporale si a ritmului de mers. In medie, in cazul in care mergi intr-un ritm de 7 kilometri pe ora (un ritm obisnuit) poti arde aproximativ 400 de calorii pe ora. De exemplu, daca te hotarasti sa mergi pe jos inca 5 kilometri, vei arde un plus de 300 de calorii pe zi.

Dar nu este neaparata nevoie sa mergi zilnic pe jos 7 kilometri!
Cati pasi trebuie sa faci pe zi ca sa slabesti?
Pentru a pierde in greutate, o persoana trebuie sa faca, in medie, aproximativ 2.000 de pasi pe 1.6 kilometri. 1.6 kilometri echivaleaza cu arderea a aproximativ 100 de calorii.

• 1.6 km = 2.000 pasi si 100 calorii arse
• 0,5 kg – 3.500 calorii
• Pentru a slabi 0,5 kg pe saptamana va fi nevoie sa incluzi 10.000 de pasi pe durata unei zile.

Daca ti se par multi 10.000 de pasi, iata cateva idei privind modalitatile in care poti include exercitiile de mers pe parcursul unei zile aglomerate (nu uita – nu e neaparata nevoie sa incepi de la 10.000 de pasi. Incepe cu mai putini si creste numarul treptat – doar ca vei pierde mai putin in greutate).

• Coboara din autobuz cu o statie mai devreme si parcurge restul distantei catre casa sau catre serviciu pe jos.
• Parcheaza-ti masina mai departe de locul unde trebuie sa ajungi si parcurge distanta ramasa pe jos.
• Mergi pe jos pana la locul de munca, in loc sa iei autobuzul sau sa mergi cu masina.
• Mergi pe scari in loc sa chemi liftul.
• Du copiii la scoala pe jos.

Cum sa eviti plictiseala
• Parcurgerea aceluiasi traseu poate deveni un lucru plictisitor, asa ca alterneaza mereu rutele.
• Iesi la plimbare prin mai multe parcuri si cartiere diferite, si ia-ti castile cu tine ca sa asculti muzica preferata; astfel vei fi mai motivat si mai energizat atunci cand parcurgi pe jos distanta propusa.
• Nu lasa frigul din anotimpul rece sa te descurajeze de la intreprinderea plimbarii tale zilnice. Investeste intr-o banda de alergare si monteaz-o in fata unei ferestre sau a televizorului. Astfel te poti bucura de natura uitandu-te pe fereastra pe durata antrenamentului, sau indreapta banda de alergat spre televizor si delecteaza-te cu emisiunea ta preferata in timp ce faci miscare.
• Poti sa iei cu tine un membru al familiei sau un prieten. Chiar daca te insotesc doar o data pe saptamana, compania lor te va ajuta sa te tii de planul tau zilnic de miscare. Pana si cei mai impatimiti adepti ai mersului pe jos se pot plictisi la un moment dat de planul lor de miscare, dar lucrurile se schimba atunci cand ai pe cineva langa tine.
• Pentru a face lucrurile mai interesante, schimba planul de mers pe jos in orice mod doresti.

Stilul de mers
Toata lumea stie cum sa mearga, aceasta abilitate fiind dezvoltata din primul an de copilarie. Cu toate acestea, postura slaba si obiceiurile proaste de mers dobandite de-a lungul anilor pot sa coboare semnificativ standardele pe care ar trebui sa le respecti atunci cand depui un efort de mers sustinut.

Atunci cand mersul pe jos reprezinta o modalitate de antrenament fizic, este important sa mentii barbia sus, sa privesti drept inainte la o distanta de aproximativ 5 metri, sa mentii pasii mari, si sa incordezi musculatura abdominala si muschii glutei.

Acest stil de mers pe jos te va ajuta sa obtii beneficii maxime de pe urma antrenamentului.

Frecventa de mers
Inainte de a incepe planul de mers pe jos, te sfatuim sa consulti sfatul medicului tau de familie, pentru a te asigura ca esti pe deplin apt sa practici aceasta activitate fizica.

Dupa ce ai primit aprobarea medicului, cel mai bine este sa incepi sa mergi pe jos doar trei zile pe saptamana timp de 15 pana la 20 de minute. Apoi poti creste treptat frecventa de mers pana cand ajungi sa te plimbi intre 30-60 de minute pe zi, aproape in fiecare zi a saptamanii.

Exercitiile fizice de intensitate moderata se numara printre cele mai bune metode de a pierde in greutate. Acestea reprezinta, de asemenea, unul dintre cele 3 lucruri pe care le poti face pentru a slabi 40 de kilograme in decurs de un an fara a tine regim.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

autor text: cristian iacov: secretele.com

Continue Reading

More in De Citit

To Top