Connect with us

Ce se întâmplă dacă o faceți zilnic? Specialiștii vorbesc:

De Citit

Ce se întâmplă dacă o faceți zilnic? Specialiștii vorbesc:

Unele cupluri se confruntă cu problema frecvenţei relatiilor intime. În timp ce – de obicei – el ar vrea ca partidele să fie mai dese, ea se eschivează şi caută tot felul de scuze ca să mai evite, încă o dată, o noapte tandră.

Psihologii spun că amorul frecvent este benefic atât pentru starea de bine a fiecărui partener, cât şi pentru închegarea relaţiei. Astfel, dacă un cuplu o face aproape zilnic, sunt mari şanse să scape de stress, să se relaxeze, să-şi îmbunătăţească sănătatea.

“El este creat ca să te facă să te simţi bine cu un motiv. Dacă îl faci cu o persoană pe care o iubeşti, îl recomand în primul rând pentru relaxare, pentru o respiraţie corectă şi pentru tonificarea muşchilor”, spune un cercetător în evoluţia umană, Helen Fischer, citat de webmd.com.

Cercetătorul mai spune că există anumite culturi, precum cele din Kalahari, în care oamenii obişnuiesc să o facă zilnic strict pentru relaxare.

Cât de sănătoasă eşti în funcţie de câte ori o faci pe lună

Pe lângă beneficiile aduse sănătăţii, psihologii spun că amorul frecvent sporeşte, de fapt, dorinţa în cuplu, cu toate că mulţi cred că dacă au parte de amor des, atracţia scade.

Un blogger, Brittany Gibbons, a luat decizia ca, timp de un an, să o facă cu iubitul ei zilnic. “Am scăpat de anxietate şi de proasta impresie despre mine pe care o aveam. El era mult mai sexy decât mine”, a spus ea, citată de huffingtonpost.co.uk, Aşadar, facut zilnic poate spori încrederea de sine.

Te-ar putea interesa si: Specialiștii vorbesc! Vârsta dictează! Iată cât trebuie să dureze o partidă de amor în funcție de vârsta, dacă ești sănătos

Potrivit psihologilor, partida de amor nu este direct proporţională cu satisfacţia, iar durata acesteia depinde de cât de închegată este relaţie şi de specificul ei.

Există însă o durata standard a unei partide de amor obişnuite?

Atunci când auzi expresia „am făcut-o toată noaptea” nu înseamnă că toată noaptea au avut loc intrari-iesiri intensive, deoarece corpul uman chiar dacă ar putea rezistă, la un moment dat cedează oricât de lungă ar fi noaptea. Cercetătorul Eric Corty este de părere că o partida durează de la 3 la 13 minute, din momentul în care are loc penetrarea.

Un alt specialist, dr. Irwin Goldstein, editorul revistei americane Journal of Intime Medicine, spune că o partida obişnuită durează 7,3 minute, după un studiu făcut pe 1500 de cupluri.

Psihologul Marianne Brandon susţine că există multe mituri legate despre viaţă din dormitor şi că oamenii nu trebuie să îşi facă griji în legătură cu durata optimă a actului intim, aceştia ar trebui să urmeze strict plăcerea şi chimia dintre cei doi.

Concluzia, deşi există un timp mediu în care se petrece actul amoros, trebuie să ţii cont de plăcerea pe care o simţi în momentul în care eşti alături de partenerul tău drag. Nu durata contează, ci senzaţiile trăite şi armonia de cuplu în pat.

Cat dureaza, in medie, o partida?

Am vrut să aflăm cu exactitate care este durata medie a unei partide și am descoperit că doctorul Brendan Zietsch, psiholog la Universitatea Queensland, a făcut un studiu în acest sens pe 500 de cupluri, din toate colțurile lumii.

Rezultatele acestui studiu au arătat că durata unei partide se încadrează, în general, între 33 de secunde și 44 de minute. Cu toate acestea, durata medie a unei partide este de 5,4 minute.

Vârsta dictează durata partidei

Mergând mai departe de descoperirea doctorului Zietsch, vârsta bărbatului joacă un rol important în partidele de amor, deoarece este factorul principal care influențează durata actului intim.

Conform specialiștilor, iată care este media duratei unei partide, calculată la vârsta bărbaților caucazieni, având ca țară de origine România:

Așadar, data viitoare când auzi povești despre partide care au durat o noapte întreagă, cel mai probabil spuse de bărbați, amintește-le că acest lucru este practic imposibil.

Da, se poate să o faci de la apus și până la răsărit, dar asta presupune mai multe partide consecutive, cu eventuale pauze, și – desigur – preludiu, jocuri erotice și postludiu…

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top