Connect with us

Ce trebuie să faci când UN BOU parchează pe un loc pentru persoane cu handicap

De Citit

Ce trebuie să faci când UN BOU parchează pe un loc pentru persoane cu handicap

Potrivit prevederilor Art. 100, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 448/2006, actualizată, „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

De asemenea, Poliția Locală atenționează că potrivit Art. 40, alin (5), lit. b) din H.G. nr. 268/2007, conducătorii auto care beneficiază de cardul-legitimație pentru parcare pe locurile special amenajate au obligația să-l afișeze în partea din față a vehicului astfel încât să fie clar vizibil.

Pun pariu că ai văzut destui şmecheri care şi-au parcat maşinile de fiţe, ca nişte boşi, pe locuri rezervate persoanelor cu handicap. Desigur, în general sunt libere, dar dacă o persoană cu nevoi speciale are o urgenţă, iar singurul loc care ar trebui să fie liber este ocupat de un mare şmecher?

Eu am văzut dobitoci care au parcat şi pe două locuri de acest gen, fix pe mijloc, pentru că ei au voie… Cum trebuie actionat? Poate ca în imaginea de mai jos…

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in De Citit

To Top