Connect with us

Ce vezi? Un iepure sau o raţă? Răspunsul dezvăluie multe despre tine!

De Citit

Ce vezi? Un iepure sau o raţă? Răspunsul dezvăluie multe despre tine!

De mai bine de 100 de ani, psihologii folosesc această imagine care dezvăluie multe informaţii despre modul în care funcţionează creierul. Aşadar, ce vezi în această imagine: un iepure sau o raţă?

Ei bine, dacă te uiți mai atent, vei vedea că, de fapt, le vezi pe amândouă. Este o iluzie optică, folosită pentru prima dată într-o revistă germană în anul 1892, sub titlul „Kaninchen und Ente” – „Iepure și Raţă”.

Filozoful austro-britanic Ludwig Wittgenstein a fost un mare adept al acestei imagini pe care a folosit-o pentru a exemplifica în ce măsură oamenii pot vedea acelaşi lucru în două moduri.

Se crede că răspunsul pe care o persoană îl dă indică foarte bine modul în care se simte în acel moment. Aparent, răspunsul pare, de asemenea, influenţat de momentul anului în care se face testul. Imaginea a fost arătată unor copii în preajma sărbătorilor pascale şi cei mai mulţi dintre ei au spus că văd un iepure. Unui grup diferit de copii i-a fost afișată imaginea în luna octombrie, iar majoritatea dintre ei au spus că este o rață.

Funcţia principală a acestei imagini este măsurarea creativităţii. Unii dintre cei care se uită la imagine poate vedea doar un singur lucru. Totuşi, în cazul în care reuşeşte rapid să identifice cele două lucruri diferite din imagine şi să facă rapid schimbul între ele – acest lucru indică o persoană deosebit de creativă.

Dacă vă plac aceste tipuri de puzzle-uri și întrebări ar trebui să încercaţi să descifraţi şi „dilema” autobuzului din imaginea de mai jos. Copiii au reușit să identifice cu ușurință în ce direcţie se deplasează acesta. Cu toate acestea, adulții consideră totul incredibil de confuz.

at

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top