Connect with us

Cel mai bun elev din lume la Astronomie şi Astrofizica este român

DENIS-TURCU

De Citit

Cel mai bun elev din lume la Astronomie şi Astrofizica este român

Brăileanul Denis Turcu a reușit să scrie istorie, alături de alți patru colegi din România, reprezentând cu succes țara noastră la cea de-a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, desfășurată la Volos, Grecia, în perioadă 27 iulie- 5 august 2013.

Echipa din Romania a obtinut cel mai bun rezultat dintre cele obtinute la toate editiile acestei competitii, doua medalii de Aur, doua de Argint si una de Bronz. O medalie de Aur a fost cucerita de Denis, el situandu-se chiar pe prima pozitie in clasament.

Denis Turcu a fost elev al Colegiului ”Nicolae Balcescu” din Braila. A plecat la Liceul International de Informatica din Bucuresti in clasa a IX-a, primind din partea scolii internationale private bursa completa, potrivit infobraila.

In trei ani a obtinut numeroase premii la diferite concursuri la care a luat parte, insa cea mai importanta a fost performanta obtinuta la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica.

Denis a fost singurul elev roman care a participat vara trecuta la un curs de ”Teoria numerelor” la scoala de vara de la Universitatea Standford, costurile fiind suportate in proportie de 90 la suta de universitate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol distribuie-l si pentru prietenii tai si Hai Sa Fim Mandri!

 

sursa:expunere

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in De Citit

To Top