Connect with us

COPIII VĂD, COPIII FAC! 60 de secunde care îţi vor da de gândit (VIDEO)

De Citit

COPIII VĂD, COPIII FAC! 60 de secunde care îţi vor da de gândit (VIDEO)

Multora dintre noi ni s-a facut educatie, cand eram copii, cu exemplele. Cartile de povesti erau pline de pilde. BINELE si RAUL erau foarte bine reprezentate prin metafore astfel incat, noi, copiii educati, sa ne dam seama de ele si sa ne responsabilizam alegerile. Si intotdeauna eroul pozitiv iesea invingator, pentru ca noi sa nu prindem drag tocmai de personajul negativ si sa incepem sa-i copiem comportamentul.

Fie că vrem sau nu să acceptăm, modul în care se dezvoltă copii este în strânsă legătură cu educaţia primită acasă. Degeaba se aruncă cu pietre în învăţământ, pentru ca noi, cei care le suntem modele în viaţa de zi cu zi, nu ne dăm silinţa şi interesul pentru a-i îndruma în direcţia bună.

Disciplinarea pozitiva este baza pentru orientarea copiilor asupra modului in care pot fi in armonie cu ei insisi, cum sa isi inteleaga propriul comportament, cum sa aiba initiativa, sa fie responsabili pentru propriile alegeri, cum sa se respecte pe ei si pe ceilalti.

Vrei sa-ti inveti copilul sa-si seteze obiective pozitive? Seteaza-ti-le intai tu in viata de zi cu zi si, mai devreme sau mai tarziu, copilul va prelua modelul de la tine. Fa miscare in fiecare zi, si copilul va face si el miscare. Mananca sanatos si copilul se va obisnui sa manance si el sanatos. Si lista exemplelor poate continua. Daca insa ii spui stai calm, cand tu insuti esti agitat sau spui Citeste!, cand tu toata ziua te uiti la televizor si n-ai pus niciodata mana pe o carte in fata copilului, ii vei transmite copilului mesaje confuze. Ii va fi greu sa te creada si sa inteleaga lectia pe care vrei sa i-o transmiti.

Ne place sau nu ne place, copiii fac ce vad. La noi, la prieteni, la profesori, la personajele care se perinda la televizor. In bine sau in rau, copiii sunt permanent influentati de modelele din jurul lor.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in De Citit

To Top