Connect with us

Cum trebuie sa reactionezi cand esti hartzuita s3xua| 😂😂😂

De Citit

Cum trebuie sa reactionezi cand esti hartzuita s3xua| 😂😂😂

Multe dintre voi v-ati intalnit probabil cu astfel de situatii si nu ati stiut cum sa procedati sau v-ati mutat locul de munca. Mai cu seama ca, pana acum putin timp, nici legea nu sanctiona aceasta infractiune.

Hartuirea s3xuala este un subiect din ce in ce mai disputat in literatura de specialitate, cu o frecventa mai mare in ultimele decenii. Problema definirii hartuirii s3xuale nu este atat de usoara cum ar parea. Hartuirea s3xuala este considerata acea atitudine s3xuala nedorita si indezirabila. Ea poate lua diferite forme, de la atingere si mangaieri, la comentarii s3xuale.
Pasii pe care trebuie sa-i faci daca esti hartuit/a.

Daca te afli intr-o situatie de hartuire sexuala, este obligatoriu sa parcurgi, in prima faza, modalitatile de actiune pe care le ai la dispozitie la nivel intern, la locul tau de munca. In functie de caracteristicile situatiei tale concrete, poti face mai multi sau mai putini dintre pasii respectivi:

• sa ceri direct si ferm celui/celei care te hartuieste sa inceteze acest comportament. Pentru ca hartuirea s3xuala este definita ca un comportament nedorit, persoana care hartuieste trebuie sa stie ca atitudinea ei te deranjeaza.
• daca problema persista, sa avertizezi in scris persoana care te hartuieste. Aceasta plangere poate reprezenta o proba in cazul unei reclamatii sau a unei chemari in judecata. Avertismentul nu trebuie sa intarzie foarte mult, pentru ca se poate pune intrebarea de ce nu ai sesizat problema de la inceput.
• sa spui unui/unei prieten/e sau coleg/e apropiat/e ce se intampla. Aceasta persoana poate depune marturie pentru tine in cazul in care vei alege sa reclami sau sa dai in judecata persoana care te hartuieste
• sa strangi un minim de probe: sa pastrezi copii ale oricaror materiale scrise care dovedesc hartuirea (fotografii, mail-uri, biletele, cadouri), sa tii un jurnal: date, nume, conversatii, martori, frecventa comportamentelor ofensatoare, sa inregistrezi convorbirile cu persoana care te hartuieste
• sa incerci sa afli daca mai sunt si alte persoane in aceeasi situatie. Mai multe plangeri sporesc sansa de reusita a demersului de rezolvare a situatiei
• sa discuti cu un doctor, consilier sau psiholog in cazul in care inregistrezi simptome de stres, depresie sau alte probleme de sanatate cauzate de comportamentul de hartuire si sa obtii o dovada de la acestia din care sa rezulte ca aceste probleme de sanatate sunt cauzate de faptul ca treci printr-o situatie de hartuire s3xuala
• daca persoana care te hartuieste este un coleg, trebuie sa comunici sefului direct si/sau managerului de resurse umane problema. Acesta trebuie sa ia in serios plangerea si sa iti explice cum intentioneaza sa procedeze. Daca seful direct sau managerul de resurse umane nu ia masuri pentru incetarea situatiei, trebuie sa le comunici in scris plangerea. Aceasta plangere poate, de asemenea, sa se constituie ca proba.
• daca persoana care te hate:rtuieste este seful direct, trebuie sa te adresezi managerului general si/sau angajatorului.
• sa soliciti sprijinul sindicatului sau reprezentantului salariatilor din companie

Iata, insa, si un mod amuzant prin care poti reactiona atunci cand cineva iti face avansuri nedori

Vezi VIDEO mai sus!!!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in De Citit

To Top