Connect with us

CUTREMURUL de sâmbătă, MAI PUTERNIC decât s-a anunţat! Când va avea loc un SEISM DEVASTATOR…

De Citit

CUTREMURUL de sâmbătă, MAI PUTERNIC decât s-a anunţat! Când va avea loc un SEISM DEVASTATOR…

Un cutremur puternic a avut loc, sâmbătă dimineață, în România, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost puternic resimțit! A avut o magnitudine de 5,6 grade, cu intensitate maximă de 5,7 grade.

„Se reanalizează datele, dar din primele estimări seismul ar fi avut o magnitudine mai mare decât 5,3, posibil 6, iar adâncimea la care s-a produs ar putea fi reevaluată la peste 110 km. Se pare că a fost o dublă ruptură acolo, dar în acest moment reanalizăm datele. Aşa a fost şi în 1977, dar atunci magnitudinea a fost de 7,2”, a explicat Gheorghe Mărmureanu, fost director al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Gheorghe Mărmureanu este de părere că următorul cutremur major din România va fi similar cu cel devastator din 1940.

„Nimeni în această lume nu poate face predicţii în legătură cu următorul cutremur puternic. Însă, eu am studiat toate seismele din România, începând cu 1730, şi am observat că acestea se pot produce la o diferenţă de 40-102 ani, unul de altul. Aşadar, o marjă foarte mare. Totuşi, sunt de părere că următorul cutremur puternic din România va fi similar cu cel din 1940”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

sursa

Continue Reading

More in De Citit

To Top