Connect with us

PISICA sau CÂINELE tău stă așa? Problemele sunt serioase! Du-l IMEDIAT la veterinar!

De Citit

PISICA sau CÂINELE tău stă așa? Problemele sunt serioase! Du-l IMEDIAT la veterinar!

Cum sa va dati seama cand animalul de companie este bolnav?

Daca ati vazut cumva ca animalul dumneavoastra nu demult vioi si jucaus, prefera sa stea acum retras intr-un colt, e apatic si nu vrea sa manance, sau catelusul/pisica care va prefera compania nu mai are chef de joaca, e un semn clar ca animalul dvs. e bolnav. Daca nimic nu justifica logic comportamentul neobisnuit al animalului (teama, plictiseala sau o boala de care este deja tratat), atunci apelati la sfatul medicului veterinar. Daca animalul este agitat, are spasme, respira sacadat sau tremura, daca excesiv de sensibil, nu mananca sau latra nejustificat, trebuie sa luati lucrurile foarte in serios si sa mergeti cu el la medic.

catel-trist

Urmariti daca pisica sau cainele dumneavoastra umbla prin toata casa, fara a-si gasi linistea, daca isi schimba permanent pozitia si daca nicaieri nu se simte in largul sau. Daca nu primeste casoleta cu mancare, cauzele ar putea fi multiple: durere de dinti, durere de amigdale, durere de gat. O respiratie sacadata, neregulata si un aspect speriat, cu ochii larg deschisi, indica o suferinta acuta si necesita atentie imediata. De obicei aceste manifestari apar la catelusele care asteapta pui, inainte de a fata. Observati orice tremurat care nu este asociat cu o stare de bucurie sau senzatie de frig.

In cazul in care cainele latra sau schelalaie nejustificat, maraie sau urla de-a binelea, e clar ca il doare ceva. Daca aveti o pisica, e bine sa stiti ca atunci cand sufera, toarce indelung. Aveti grija daca, atunci cand loviti catelul, reactioneaza agitat, schelalaie sau latra, mai ales cand e atins in anumite parti ale corpului. Daca animalul se ascunde, aparent fara motiv, acesta poate fi un alt semn al durerii. De obicei, cand sufera, animalele se ascund intr-un colt izolat al casei si nu mai vor sa iasa de-acolo.

sursa

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top