Connect with us

Daca tai un pepene in doua si vezi ca are o crapatura in miez, ca in poza, arunca-l imediat la gunoi! Uite ce inseamna acest lucru

De Citit

Daca tai un pepene in doua si vezi ca are o crapatura in miez, ca in poza, arunca-l imediat la gunoi! Uite ce inseamna acest lucru

Pepenii rosii au inceput deja sa fie omniprezenti pe tarabele din piete. Dar in momentul in care cumparam aceste fructe trebuie sa fim foarte atenti! Este neplacut cand ajungem acasa, iar pepenele nu are deloc gustul la care ne asteptam. Pentru a alege un pepene potrivit, trebuie sa luam in calcul cateva lucruri, printre care se numara forma, aspectul sau chiar culoarea coditei.

Ridica pepenele. Fie ca este mic sau mare, un pepene trebuie sa fie greu pentru marimea lui. Asadar, daca vei avea de ales intre doi pepeni de aceeasi marime, opteaza pentru cel mai greu!

Cauta-i punctul galben. Punctul de coacere se afla in partea opusa cozii si trebuie sa fie neaparat galben. Daca este verde sau alb, inseamna ca pepenele nu este copt.

Bate cu degetul in pepene. Daca se aude un sunet gol in interiorul sau, pepenele este cu siguranta copt!

Uita-te la codita. Daca aceasta este uscata, inseamna ca pepenele a fost cules de multe zile. Asadar, opteaza pentru pepenii care au coada inca verde.

Observa-i forma. In general, un pepene bun are o forma simetrica, ovala sau rotunda. Pepenii deformati sau turtiti la un capat trebuie evitati!

Fii atent la coaja. Coaja unui pepene trebuie sa fie cat mai lucioasa. Acest lucru indica faptul ca pepenele a ajuns la maturitate.

Daca tai un pepene in doua si vezi ca are o crapatura in miez, ca in poza, arunca-l imediat la gunoi!
In ultimii ani, profitand de cererea mare, multi agricultori au ajuns sa foloseasca ingrasaminte chimice nocive pentru a le accelera cresterea si a-i face mai mari si mai aratosi.

Cum puteti deosebi astfel de exemplare de cele crescute natural? Daca taiati pepenele in jumatate, veti observa ca cei mariti artificial au o crapatura in miez.

Tineti minte acest lucru si faceti alegeri intelepte pe viitor!!!

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci semințe de pepene roșu

Pepenele roșu este extrem de hrănitor, răcoritor, energizant, aducând un beneficiu imens pentru sănătate. Dar, nu doar pulpa penenelui este utilă organismului ci și semințele acestuia. Iată de ce este bine să mănânci semințe de pepene roșu.

În general când mâncăm pepene roşu, aruncăm semințele. Dar, acestea sunt pline de nutrienți valoroși și pot fi mâncate atât crude, direct din pepene, dar și uscate și coapte și adăugate în salate și alte preparate. Semințele de pepene verde sunt foarte bogate în proteine, în 150 de grame de semințe uscate sunt 30,6 grame de proteine ceea ce reprezintă 61% din valoarea zilnică recomandată.

Proteinele din semințele de pepene verde conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială și de a ameliora suferințele arterelor mici. Semințele conțin și triptofan, acid glutamic, și lizină.

Semințele de pepene sunt foarte bogate şi în vitamine din grupul B, fără de care nutrienții din alimente nu pot fi transformate în energie. Cea mai răspândită vitamină din grupul B care se află în semințele de pepene verde este niacina, în 100 de grame de semințe fiind 3,8 miligrame, adică 19% din valoarea zilnică.

Niacina este esențială pentru menținerea sănătății sistemului nervos, sistemul digestiv și pentru menținerea elasticității pielii. Semințele de pepene conțin și tiamină, riboflavină, vitamină B6 și acid pantotenic.

În ceea ce privește mineralele, acestea abundă în semințele de pepene roşu. Un loc important ocupă magneziul, în 150 de grame de semințe fiind 556 miligrame, ceea ce înseamnă 140% din valoarea zilnică recomandată. Alte minerale importante prezente în semințele de pepene sunt fosforul, fierul, potasiul, sodiu, cupru, mangan și zinc. Toate acestea contribuie la procesele metabolice, întrețin musculatura și articulațiile, dar și tonusul musculaturii netede.

În 150 de grame de semințe uscate, sunt 51 de grame de grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate, și omega 3 și omega 6.

Ce conține miezul de pepene roșu
-Are un conţinut de grăsimi şi de colesterol infim.

-Are citrulină (e drept că mai ales în coajă), un aminoacid care acţionează ca un agent de detoxifiere, prin favorizarea eliminării amoniacului acumulat în ficat. Tot citrulina reduce stresul oxidativ, dilată vasele sangvine şi ne dă un plus de energie.

-Dilatarea vaselor de sânge (efectul mai sus menţionat al citrulinei) duce la creşterea fluxului sangvin, aşadar, la o mai bună irigare a organelor, inclusiv a celor genitale. Asta i-a adus pepenelui titulatura de viagra naturală.

-Conţine, printre altele, vitaminele A, C, D, E, B6 şi B12, acid pantotenic, fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc şi seleniu. Toate acestea, în combinaţie cu antioxidanţii din compoziţia pepenelui, fac ca acest fruct să ajute la întărirea sistemului imunitar, la prevenirea afecţiunilor cardiace, a inflamaţiilor articulare şi chiar a anumitor tipuri de cancere – colorectal, de prostată, de sân sau de col uterin. Cercetătorii chinezi care au condus, în urmă cu câţiva ani, un studiu vizând efectele benefice ale pepenelui, au constatat că femeile care consumă frecvent pepene roşu prezintă mai puţine riscuri de a face cancer mamar.

-Multe dintre mineralele şi vitaminele menţionate se află în seminţele de pepene. Aşa că poate n-ar fi rău să le consumi, în loc să le scuipi… Nu te teme, sunt comestibile!

-Este mai bogat în licopen decât roşia. Licopenul este un antioxidant puternic, care ne fereşte de efectul oxidativ al radicalilor liberi, reduce colesterolul rău, previne bolile cardiovasculare, cataracta şi osteoporoza.

-Conţinutul mare de potasiu previne formarea pietrelor la rinichi şi ajută la dizolvarea şi eliminarea lor, în cazul în care s-au format deja.

-Concentraţia mare de apă, peste 90%, îi conferă proprietăţi diuretice, făcându-l ideal pentru persoanele care vor să slăbească. Totodată, reglează digestia şi previne constipaţia.

-Este bun nu doar pentru sănătate, ci şi pentru frumuseţe. Vitamina A şi C pe care le conţine ne ajută să ne păstrăm pielea strălucitoare şi părul viguros, iar antioxidanţii din compoziţia sa întârzie procesul îmbătrânirii, aşadar, apariţia ridurilor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top