Connect with us

De ce cand raspundem la telefon spunem ALO

De Citit

De ce cand raspundem la telefon spunem ALO

In anul 1887, intr-o scrisoare a lui Edison apare pentru prina oara cuvantul „hello” scris cu un „e”.

In aceasta scrisoare acesta sugereaza ca cel mai bun mod prin care se poate incepe un apel telefonic este prin pronuntarea cuvantului hello, deoarece acest cuvant „se poate auzi de la o distanta de 3 sau 6 metri”.

Acest lucru a fost descoperit de Thomas Edison pe cand lucra la testarea modelului de telefon realizat de Alexander Graham Bell.

Bell ar fi preferat pentru inceperea convorbirilor telefonice sintagma specifica marinarilor Ahoy, hoy!, dar din pacate aceasta varianta nu a trecut de bariera timpului.

Incercand sa perfectioneze designul telefonului inventat de Bell, in cadrul laboratoarelor din Menlo Park, Edison avea obiceiul de a striga Hello in receptoarele telefoanelor. In scurt timp obiceiul sau a fost preluat de colegii sai de munca si in scurt timp cam de toti cei care utilizau telefonul. In cele din urma a devenit un termen specific inceperii convorbirilor telefonice.

Inainte de aparitia interjectiei hello, operatorii de telefonie foloseau sintagme pentru a incepe convorbirea precum: „Sunteti pe fir?” sau „Cine sunteti?” sau „Sunteti gata sa vorbiti?”.

In momentul in care cuvantul hello a devenit modelul standard pentru inceperea convorbirilor telefonice, operatoarele de telefonie au fost numite hello girls.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top