Connect with us

De ce este recomandat să te autosatosfaci zilnic. 4 motive pentru care asta este cheia unei vieți fericite

De Citit

De ce este recomandat să te autosatosfaci zilnic. 4 motive pentru care asta este cheia unei vieți fericite

Este o parte valoroasa si necesara a unei vieti intime sanatoase, atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Chiar daca, pentru unii, este inca un subiect tabu, practicile de autosatisfacere ar trebui practicate cu regularitate, fara rusine sau vina.

Este un aspect foarte important atat la nivel personal, cat si la nivelul vietii de cuplu, iar pentru o viata intima echilibrata, acest abicei este un proces recomandat, ba chiar necesar, potrivit portalului „Your Tango”.

1.Prin oara cand o facem ne cunoastem trupul si mintea
Eeste o modalitate buna pentru a invata ce anume iti place. In plus, poti mai apoi sa transformi fiecare atingere intr-o fantezie.

In timp ce te mangai iti imaginezi ca esti dominator, ca esti in rolul supusului sau ca esti surprins in timp ce faci faci toate astea?

Acestea sunt indiciile care ne ajuta sa ajungem mult mai usor la orgasm. Mai ales pentru persoanele care au probleme cu atingerea placerii supreme, cunoasterea propriei persoane prin autosatisfacere este extrem de importanta. De exemplu, in cazul femeilor pentru care nici aceste tehnici nu dau rezultate, jucariile din magazinele specializate pot fi foarte folositoare.

2. Aceasta practica ne pastreaza sanatosi
Poate ajuta la eliberarea tensiunii si a stresului, poate vindeca insomia si exista dovezi ca substantele eliberate in organism in timpul orgasmului ajuta la vindecarea depresiei.

De asemenea, studiile au aratat ca femeile care o fac mai des sunt mai atente cand vine vorba de propria sanatate si isi fac mai des controale ginecologice.

3. Masturbarea ne poate transforma in persoane mai atragatoare
Ideea conform careia o femeie activa intim nu are nevoie de isi oferi placere singura este falsa. Chiar si femeile aflate in relatii stabile au nevoie de asta.

De fapt, constientizarea propriei intimitati in aceasta maniera le poate face sa se simta mai atragatoare, dar si sa fie percepute astfel de partenerul de cuplu.

4. Fa-o ca o incalzire pentru partenerul tau
Te ajuta sa te concentrezi pe propria placere chiar si atunci cand te afli intr-o relatie. In plus, autosatisfacerea duce la autocunoastere, iar acest lucru te transforma intr-un amant mai buni.

Inainte de a trece la actiune cu partenerul de cuplu, incearca sa renunti la haine, sa faci o baie fierbinte, sa te privesti in oglinda si sa incepi sa te atingi. Nu vei regreta.

Te-ar putea interesa si: Specialiștii vorbesc! Vârsta dictează! Iată cât trebuie să dureze o partidă de amor în funcție de vârsta, dacă ești sănătos

Potrivit psihologilor, partida de amor nu este direct proporţională cu satisfacţia, iar durata acesteia depinde de cât de închegată este relaţie şi de specificul ei.

Există însă o durata standard a unei partide de amor obişnuite?

Atunci când auzi expresia „am făcut-o toată noaptea” nu înseamnă că toată noaptea au avut loc intrari-iesiri intensive, deoarece corpul uman chiar dacă ar putea rezistă, la un moment dat cedează oricât de lungă ar fi noaptea. Cercetătorul Eric Corty este de părere că o partida durează de la 3 la 13 minute, din momentul în care are loc penetrarea.

Un alt specialist, dr. Irwin Goldstein, editorul revistei americane Journal of Intime Medicine, spune că o partida obişnuită durează 7,3 minute, după un studiu făcut pe 1500 de cupluri.

Psihologul Marianne Brandon susţine că există multe mituri legate despre viaţă din dormitor şi că oamenii nu trebuie să îşi facă griji în legătură cu durata optimă a actului intim, aceştia ar trebui să urmeze strict plăcerea şi chimia dintre cei doi.

Concluzia, deşi există un timp mediu în care se petrece actul amoros, trebuie să ţii cont de plăcerea pe care o simţi în momentul în care eşti alături de partenerul tău drag. Nu durata contează, ci senzaţiile trăite şi armonia de cuplu în pat.

Cat dureaza, in medie, o partida?

Am vrut să aflăm cu exactitate care este durata medie a unei partide și am descoperit că doctorul Brendan Zietsch, psiholog la Universitatea Queensland, a făcut un studiu în acest sens pe 500 de cupluri, din toate colțurile lumii.

Rezultatele acestui studiu au arătat că durata unei partide se încadrează, în general, între 33 de secunde și 44 de minute. Cu toate acestea, durata medie a unei partide este de 5,4 minute.

Vârsta dictează durata partidei

Mergând mai departe de descoperirea doctorului Zietsch, vârsta bărbatului joacă un rol important în partidele de amor, deoarece este factorul principal care influențează durata actului intim.

Conform specialiștilor, iată care este media duratei unei partide, calculată la vârsta bărbaților caucazieni, având ca țară de origine România:

Așadar, data viitoare când auzi povești despre partide care au durat o noapte întreagă, cel mai probabil spuse de bărbați, amintește-le că acest lucru este practic imposibil.

Da, se poate să o faci de la apus și până la răsărit, dar asta presupune mai multe partide consecutive, cu eventuale pauze, și – desigur – preludiu, jocuri erotice și postludiu…

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top