Connect with us

DE CE îi mușca ȚÂNȚARII pe unii OAMENI, iar pe alții, nu? IATĂ EXPLICAȚIA!

De Citit

DE CE îi mușca ȚÂNȚARII pe unii OAMENI, iar pe alții, nu? IATĂ EXPLICAȚIA!

Este vară. Ești la un grătar afară și încerci din toate puterile să te simți bine, dar constați cu stupoare ca există un adevărat roi de țânțari care te urmărește peste tot.

Motivul pentru care tu îți ieși din minți, iar ceilalți nu au nici cea mai mică grija nu este acela că anumite persoane au sângele mai dulce și ca asta le place lor.
Pe piele se dezvoltă diverse microorganisme, diferite de la o persoană la alta, ceea ce inseamnă că pur și simplu unele bacterii emit mirosuri mai apetisante pentru țânțari, fapt care îi determină să caute sa „guste” și sa lase in urmă acea mâncărime, roșeață și chiar o boală gravă.

9049865251_fd2cf15a9a_b.jpg__800x600_q85_crop
Deci diversitatea bacteriilor, căldura corporală și alți factori surprinzători îi fac pe unii oameni mai vulnerabili decât pe ceilalți. Din pacate, nu faptul că rămâi cu ceva mâncărime și puțină roșeață e problema. Printre bolile transmise prin înțepăturile de țânțari se numără: malarie, febra galbenă, febra West Nile, encefalita, filarioza limfatică.
Din fericire, doar aproximativ 100 din cele peste 2700 de specii de țânțari cunoscute sunt într-adevăr periculoase din acest punct de vedere.

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top