Connect with us

Medic, dezvaluiri cutremuratoare: “Sunt socat! Faceti, va rog, teste!”

De Citit

Medic, dezvaluiri cutremuratoare: “Sunt socat! Faceti, va rog, teste!”

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a reacționat după ce doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie a alertat autoritățile și a cerut să se facă o testare și la medicamente, nu doar la dezinfectanți deoarece situația s-ar putea repeta și în acest caz.

88c62fed06768816bddbf8f5ef0baf3d-620x250

Producătorii de medicamente au reacționat spunând că afirmațiile false care au apărut în presă sunt iresponsabile și crează un atac asupra siguranței naționale, dar și a unei industrii importante și strategice pentru România, care asigură peste 8.000 de locuri de muncă și contribuie cu 1,5% la PIB. ”Studiem căile legale prin care putem contracara aceste acțiuni în instanță”, declară președintele APMGR, Dragoș Damian. În același timp, APMGR spune că medicamentele generice conțin aceeași substanță activă ca și medicamentul inovativ corespunzător, în aceeași concentrație și formă farmaceutică, acționând în același mod în corpul uman.

download-2

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, a declarat ieri că a rămas șocat după ce a văzut rezultatele testelor la dezinfectanți. „Sînt șocat. Mă simt batjocorit. Noi îi spălam pe copii din cap pînă în picioare cu aceste substanțe. Acum îmi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum în substanțe! Este incredibil! Și mă gîndesc la un singur lucru. Aș fi salvat mai mulți copii. Mult mai mulți! Nu-mi vine să cred. Acum înțeleg. Știți, la noi la ATI vin copii colonizați și cu două, trei bacterii. Am fost la analize cu ei în Germania și mi-au spus că nu au văzut asemenea bacterii. Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sînt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză”. De aici și reacția producătorilor de medicamente.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top