Connect with us

Detaliul surprins intr-o pictura realizata in 1850 a atras atentia pe internet. Ce tine femeia in mana

De Citit

Detaliul surprins intr-o pictura realizata in 1850 a atras atentia pe internet. Ce tine femeia in mana

Un tablou pictat în 1850 a atras atenţia celor prezenţi la o galerie de artă. În operă de artă apare o tânără concentrată pe ceea ce ţine în mână. Mulţi spun că obiectul pe care îl are seamănă izbitor cu un smartphone.

Tabloul, realizat de pictorul austriac Ferdinand Georg Waldmüller, surprinde, în realitate, o tânără citind dintr-o carte de rugăciune, în timp ce pretendentul o aşteaptă cu o floare în mână.

Mulţi dintre cei care au văzut pictura au făcut o asociere cu prezentul, spunând că se întâmpla acelaşi lucru şi în zilele noastre.

Tinerii merg pe străzi cu ochii în telefoanele mobile, urmărind tot ce se întâmplă pe site-urile de socializare şi ratând ceea ce se întâmplă, în viaţa reală, chiar sub ochii lor.

Te-ar putea interesa si: Câți oameni vedeți în această imagine? Dacă găsești mai mulți de 6 ești un geniu!

Exercițiile vizuale și iluziile optice reprezintă o modalitate excelentă pentru verificarea vederii și a capacităților de gândire critică. Acest tablou, creat de pictorul mexican Octavio Ocampo, vă va ține în suspans.

Tabloul se numește „Familia Generalului”. El a fost văzut de mii de utilizatori de Internet, însă doar 10% dintre ei au reușit să descopere toate chipurile ascunse pe el. Vă dăm o sugestie: sunt 9. Faceți parte din acei 10%?
Aflați chiar acum!

Dar oare de ce ne place nou, oamenilor ,atat de mult, sa rezolvam probleme cu iluzii optice? Raspunsul este foarte simplu: pentru creierul nostru este foarte excitant faptul ca trebuie sa caute obiecte pierdute. Intreaga zi, pe parcursul ei, creierul primeste milioane de mesaje. Informatii vizuale si auditive pe care este nevoit sa le prelucreze si sa le stocheze in colturile intunecate ale inconstientului.

Acest tablou a fost desenat astfel incat sa ai impresia ca te uiti la un apus de soare, dar, defapt, pe el este reprezentat un chip uman. Bineinteles, creierul nostru lucreaza intensiv sa uneasca toate obiectele pe care le vede.

Pictura magica a lui Octavio Ocampo
Pictor, mexican, dintr- o ţară cu o puternică tradiţie creştină, alege să picteze adesea simboluri sacre. Chipul lui Iisus e una din marile teme pe care le abordează, prin care ne relevă semnificaţii mereu noi.

Cu cât priviţi mai cu atenţie un tablou al lui Octavio Ocampo, cu atât mai mult se relevă semnificaţii neaşteptate. La prima vedere se remarcă o imagine, dar la o privire mai atentă detaliile se metamorfozează în ceva cu totul deosebit. In pictura lui Ocampo, florile devin chipuri de oameni, apostolii şi crucea devin chip al lui Iisus.

Fiecare imagine dezvăluie o altă imagine, diferită şi unică, ce poartă un alt mesaj emoţional. Arta sa e plină de simboluri, şi e sursa a unei nesfârşite fascinaţii.

Astfel, să revenim la „Familia Generalului”. Câte chipuri ați găsit?
Numărul lor este 9. Patru dintre ele sunt în colțul superior stâng, unul — în colțul superior drept și patru oameni — în centru.

Dacă ați găsit 6 oameni, vă puteți considera un utilizator mediu de Internet. Iar dacă i-ați descoperit pe toți 9, sunteți un adevărat profesionist!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top