Connect with us

Ea își caută ”TĂTIC” cu bani. Răspunsul lui – MERITĂ APLAUZE!

De Citit

Ea își caută ”TĂTIC” cu bani. Răspunsul lui – MERITĂ APLAUZE!

O femeie postează un anunț pe un site de matrimoniale:

Sunt o femeie frumoasă (foarte frumoasa chiar) de 28 ani. Sunt inteligentă și am cu adevărat clasa. Aș vrea să mă căsătoresc cu cineva care câștiga minimum jumăte de milion de dolari pe an. Există pe site-ul ăsta vreun bărbat care să câștige atât? Sau soții ale unor milionari care pot sa-mi dea sfaturi pe această temă? Am avut deja relații cu bărbați care câștigau 200 sau 250 mii $, dar acest lucru nu-mi permite sa locuiesc în Central Park West. Cunosc o doamnă care face yoga cu mine, care s-a căsătorit cu un bancher bogat si trăiește la Tribeca. Nu e atât de frumoasă ca și mine și nici măcar atât de inteligentă. Așa că mă întreb, ce a făcut ca să merite acest lucru si de ce eu nu reușesc? Cum pot să ajung la nivelul ei?

f558a3a0bb14b8dff247120ed5da453c.600x

Peste un timp primește și un răspuns: Am citit e-mailul dvs cu mult interes și am elaborat un prospect al situației dvs. Vă asigur ca nu vă pierdeți timpul, deoarece câștig 500 mii $ pe an. Luați vă rog în considerare următoarele: Ceea ce dvs oferiți, văzută din perspectiva bărbatului pe care-l căutați e pur si simplu o afacere foarte proastă, dar foarte simpla. Dvs oferiți frumusețea fizică, iar eu ofer banii mei. Există însă o mică problemă: în mod sigur frumusețea dvs se va diminua puțin câte puțin și într-o zi va dispărea, în timp ce e foarte probabil ca venitul meu să crească progresiv. Așadar, în termeni economici dvs. sunteți un activ care suferă de depreciere progresivă, în timp ce eu sunt un activ care produce dividende. Să vă explic mai bine: azi dvs aveți 28 de ani, sunteți frumoasă și veți continua să fiți pt următorii 5/10/15 ani, dar din ce în ce mai puțin. Acest lucru înseamnă, în termeni de piață, că azi reprezentați o achiziție bine cotată spre a fi vândută, nu cumpărată. Utilizând un limbaj Wall Street, dvs. ar trebui să fiți pusă în “trading position” – spre vânzare și nu “buy and hold” – cumpără și ține, cum se pare că dvs. sugerați.

 

Așadar în termeni comerciali, căsătoria “buy and hold” cu dvs nu e o afacere bună pe termen mediu și lung. În schimb, închirierea pe o anumită perioadă (scurtă) poate fi chiar și din punct de vedere social o afacere foarte înțeleaptă și am putea s-o luăm în calcul. Economic vorbind, să vă dau un exemplu, ar fi ca închirierea unei mașini: ca să mă conving de cât sunteți de inteligentă și frumoasă, eu, potențial ‘client’ cer ceea ce este economic corect: să facem un test drive.

Vă rog să stabiliți data și ora. Cu stimă, Investitorul dvs.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top