Connect with us

Firea a mai dat 3 milioane de euro din banii bucureștenilor pentru Catedrala Neamului: „Este o decizie înțeleaptă, corectă”

De Citit

Firea a mai dat 3 milioane de euro din banii bucureștenilor pentru Catedrala Neamului: „Este o decizie înțeleaptă, corectă”

Astăzi s-a votat bugetul Primăriei Municipiului București pe anul 2018 și s-a hotărât cum vor fi cheltuiți cei peste un miliard de euro.

Peste 3 milioane de euro se vor duce spre Catedrala Mântuirii Neamului, plus alte 13 milioane de euro la monumente şi statui.

Despre criticile aduse Primăriei pentru finanțarea Catedralei Mântuirii Neamului, Firea a declarat:

„Încă mai auzim în spațiul public referiri de la persoane cu nivel intelectual crescut care fac o comparație pe care eu o consider de nedorit. Cred că e nedrept și chiar nedemn să se spună: nu dați bani la biserici pentru că tăiați de la sănătate.

Catedrala Mântuirii Neamului nu e o biserică oarecare, e ceea ce vom lăsa copiilor noștri în anul centenar, e un proiect ce se finalizează în anul centenar. Nu îmi e rușine, sunt mândră să spun că sunt româncă, creștin ortodoxă, respect pe fiecare în parte. A aloca 111 milioane de euro pentru sănătate și 3 milioane de euro pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului e o decizie înțeleaptă, corectă”, a spus Firea.

Dar ce se întâmplă cu bucureștenii care nu sunt ortodocși, dar plătesc taxe? De ce trebuie Primăria Bucureștiului să contribuie la această „moștenire” și nu doar BOR și cei care doresc să contribuie cu donații din buzunarul propriu.

Foarte bine că Firea se mândrește că este româncă și creștin ortodoxă, treaba ei, dar de ce trebuie să doneze în numele și din banii tuturor bucureștenilor pentru o clădire care nu-i va reprezenta pe toți bucureștenii?

Anul trecut, doar PMB a mai donat către Catedrala Mântuirii Neamului alte 4,5 milioane de euro. Este pur și simplu nedrept.

Dar este destul de clar că Firea își face campanie electorală prin aceste donații către Biserică. Iată în acest sens un mic reportaj realizat de cei de la Recorder, care-l surprinde pe Patriarhul Daniel sugerându-i foarte clar primăresei să mai dea niște bani la Catedrală.

Te-ar putea interesa si: Un primar din România le-a interzis angajaţilor accesul la reţelele sociale. „Le trebuia Facebook la serviciu. Pentru ce? Hai să ne vedem de treabă“

Funcţionarii Primăriei Darabani, cel mai nordic oraş al României, nu mai pot accesa reţelele sociale în timpul programului de lucru. Măsura a fost luată de Liviu Hrimiuc, edilul localităţii, după ce a constatat că unii angajaţi îşi petreceau prea mult timp pe internet.

În oraşul Darabani, din judeţul Botoşani, angajaţii de la primărie nu mai pot accesa reţelele sociale de la locul de muncă. Edilul localităţii, Liviu Hrimiuc, a decis să blocheze accesul la aceste reţele pentru calculatoarele instituţiei. Nici accesul angajaţilor de pe dispozitivele mobile, nu este văzut cu ochi buni de conducerea instituţiei.

”Hai să ne vedem de treabă”
Primăria Darabani administrează un oraş de aproximativ 11.000 de locuitori şi are numeroase compartimente de la urbanism la birou cadastral şi serviciul agricol.

În total instituţia este deservită de aproximativ 100 de funcţionari. Acum două săptămâni, primarul oraşului, Liviu Hrimiuc, a făcut o solicitare firmei care distribuie internet primăriei şi a cerut să blocheze accesul de pe calculatoarele instituţiei către reţelele de socializare.

Unii angajaţi petreceau prea mult timp pe reţele sociale, în timp ce ar fi trebuit să muncească. ”Le trebuia Facebook la serviciu. Pentru ce? Hai să ne vedem de treabă”, precizează Liviu Hrimiuc.

Mai mult decât atât o parte a angajaţilor au fost prinşi cu ocaua mică. Şi asta după ce s-au dus cu jalba în proţap la furnizorul de internet pentru a cere explicaţii. ”Unii angajaţi au mers la firma care furnizează internet să întrebe de ce nu mai pot intra pe Facebook”, spune edilul.

”Este un prim pas”
Conducerea Primăriei Darabani spune că blocarea accesului la reţelele sociale este un prima pas spre eficientizarea activităţii funcţionarilor. ”Este o decizie justă a conducerii.

Nu putem garanta că va creşte spectaculos eficienţa prin această măsură dar, este un prim pas pentru a ne vedea de treabă şi lucrurile să decurgă aşa cum ne dorim cu toţii în interesul cetăţeanului”, spune Alin Gîrbaci, viceprimarul oraşului Darabani.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top
Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x