Connect with us

FOTO. Daca vezi asta in apa marii, iesi imediat afara si fa dus! Uite ce poti pati

De Citit

FOTO. Daca vezi asta in apa marii, iesi imediat afara si fa dus! Uite ce poti pati

Ai mare grija cand mergi la mare! Uite ce se ascunde in apa!

Daca te afli deja la mare sau iti faci planul pentru litoral, trebuie sa stii cateva lucruri. In apa marii pot exista pericole pe care le ignori. Unele dintre ele sunt mici si nesemnificative si pot fi confundate cu mizeria din apa.

CNN trage un semnal de alarma pentru toti turistii in legatura cu micile vietati care traiesc in apa marii. Orice plaja este predispusa pericolului de a fi ‘colonizata’ de paianjeni de apa sau paduchi rezistenti la apa dintr-o specie rara. Paduchele si paianjenul de apa provoaca serioase probleme pielii tale. Cea mai atacata zona a corpului este spatele, unde apar cosuri urate, eczeme si umflaturi purulente din cauza piscaturilor acestor insecte.

Larvele acestor insecte pot provoca usturimi deranjante, avertizeaza specialistii. In momentul in care simti ca te mananca pielea imediat ce ai intrat in apa, e bine sa mergi repede sa faci un dus cu apa fierbinte si sa iti dezinfectezi pielea. Poti folosi spirtul sanitar sau un gel de dus fara arome.

FOTO.-Daca-vezi-asta-in-apa-marii-iesi-imediat-afara-si-fa-dus-Uite-ce-poti-pati-1

Multe din persoanele care s-au intalnit cu aceste insecte in apa marii au avut simptomele abia dupa 24 de ore. In mod normal, efectele contactului dintre corpul uman si insecte apar in aproximativ 5 ore. Printre simptome se numara frisoanele, febra, dureri de cap si mancarimi insuportabile.

Ce trebuie sa faci ca sa te protejezi de aceste insecte?

In primul rand, inainte de a intra in apa marii, fa dus fierbinte si da-te cu crema pentru hidratarea pielii. Specialistii recomanda sa ai o lamaie la tine pentru a te unge pe piele, inainte de a te da cu crema bronzanta. Se pare ca aciditatea din lamaie este fatala pentru insectele care iti pot distruge pielea. De asemenea, poti folosi si spray-uri anti-tantari aplicate pe spate si picioare inainte de a sta la soare.

sursa:teotrandafir.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top