Connect with us

Imaginea asta i-a innebunit pe internauti! Tu stii ce se afla in ea? Foarte putini reusesc sa ghiceasca – FOTO

De Citit

Imaginea asta i-a innebunit pe internauti! Tu stii ce se afla in ea? Foarte putini reusesc sa ghiceasca – FOTO

In ultimele zile, o fotografie cu un fruct ciudat face furori pe internet. Intrebarea este simpla: ce se afla in fotografie? Raspunsul – nu prea!

Daca nici tu nu ti-ai dat seama, nu iti face griji, este normal pentru ca mai putin de 10% dintre internauti au dat raspunsul corect. Este vorba de caju.

Caju (nucile Anacardium) – a fost mentionat si descris pentru prima data de francezul André Thevet in 1558. Caju este un pom mereu verde, ce poate atinge o inaltime de 15 metri, iar nucile caju fac parte din grupa fructelor uscate, fiind asemanatoare si la culoare, si la forma cu boabele de fasole.

In ceea ce priveste orginea, pomul caju a fost adus de catre portughezi in secolul 16 din Brazilia in Africa si India. Mai tarziu au ajuns desigur sa fie cunoscute si consumate si in Europa.

Caju are o serie de beneficii pe care nu multa lume le stie:
– te ajuta sa-ti controlezi greutatea corupului
– contribuie la intarirea sistemului cardiovascular

– previne formarea pietrelor la vizica biliara
– previne cancerul
– ajuta la sanatatea inimii

– ajuta la sanatatea oaselor
– te ajuta sa-ti mentii pielea tanara si sanatoasa
– satisface necesarul de minerale al organismului.

A găsit într-un garaj o Dacie 1310 nou-nouță, fabricație din 1994. Când s-a uitat în bord a văzut ceva uluitor, nu-și credea ochilor, dăduse norocul peste el.

A găsit într-un garaj o Dacie 1310 nou-nouță, fabricație din 1994. Când s-a uitat în bord a văzut ceva uluitor, nu-și credea ochilor, dăduse norocul peste el. Ce era acolo

Dacia a apărut în anii ’60, atunci când, pentru România, devenise o prioritate construirea unui automobil național, așa cum se întâmpla și în celelalte țări ale blocului comunist. După vizita istorică a președintelui francez Charles de Gaulle în România, în anul 1966, la nivel de partid s-a decis ca uzina Dacia să producă autoturisme sub licența Renault.

Dacia a luat naștere în 1966, la Colibași, Mioveniul de astăzi. Acesta a fost doar începutul unei istorii strălucite.

Astfel se face că, un pasionat al Daciilor vechi a decis să își vândă mașina pe care o ținuse în garaj în ultimii 23 de ani. Este vorba despre o veche Dacie 1310, care are ca an de fabricație, anul 1994.

Cei interesați de ea s-au putut uita în bordul mașinii și nu le-a venit să creadă când au văzut că mașina are doar 264 de kilometri efectuați, conform 4tuning.ro, citat de Realitatea.

Practic această bijuterie de epocă are la bord doar drumul de la Mioveni la București, când a fost cumpărată.

Din păcate, însă, acest model de Dacie nu este unul adorat de colecționari fiindcă nu a fost construit în epoca Ceaușistă, ci după Revoluție.

Iată cum arată această Dacie:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top