Connect with us

NICIODATA sa nu dormiti cu animalele de companie! NU VA RISCATI VIATA! Uite de ce!

De Citit

NICIODATA sa nu dormiti cu animalele de companie! NU VA RISCATI VIATA! Uite de ce!

Catelul meu s-a obisnuit sa doarma langa mine sau la picioarele mele. Acolo ii place lui si nu prea mai pot sa-l dezvat.

Am pornit cu o idee gresita, nu a fost greu pana sa-l invat sa urce in pat insa acum este foarte greu sa-l invat sa se dea jos.

#1 Cel mai bun prieten al omului

Majoritatea stapanilor de catei ii percep pe acestia ca fiind un autentic membru al familiei. In acest context, dormitul cu “copilasul”  reprezinta un aspect cat se poate de firesc. Asa se face ca mai mult de 50% dintre proprietarii de caini afirma ca le permit cateilor lor sa ii insoteasca in pat si chiar sa petreaca noaptea in acelasi culcus. Si in aceasta situatie discutiile balanseaza intre doua tabere: cei care spun ca relatia om-caine are numai de castigat  si cei care spun ca poate fi periculos sa ai cainele aproape atunci cand dormi.  Cum o fi mai bine?!

984ae3830d703f62b8fee89a5681e692.600x

#2 Parazitii

In primul rand conteaza aspectul igienic si sanatatea noastra. In momentul in care cainele vine si se aseaza in patul nostru, el vine insotit de fiecare lucru cu care a luat contact in ziua respectiva.  Intrucat nu putem face dus catelului in fiecare seara, asa cum facem copiilor, blana animalului acumuleaza o serie de impuritati de-a lungul zilei, mai ales daca patrupedul a petrecut mult timp pe afara. Praf, bacterii, microorganisme si chiar paraziti vor putea fi adusi de caine in patul nostru seara. Nu e o imagine prea placuta, cand a doua zi te trezesti cu muscaturi de purece in cele mai intime locuri.

images (2)

#3 Deparazitarea este foarte importanta

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt in special expuse la risc, deoarece răspunsul lor imun la microorganisme este foarte slabă. Și, știind că animalele de companie cu blană transporta diverse paraziti care pot infesta corpul și cauza probleme grave de sănătate, este logic că prevenirea este cea mai bună protecție în acest caz.

Deparazitarea interna: Prima deparazitare interna se poate face la varsta de 14 zile , urmand sa se repete o data la 14 zile de minim 2-3 ori, ulterior deparazitarea efectuandu-se de minim 2 ori pe an . Este de preferat ca deparazitarea interna sa fie efectuata de un medic veterinar.

Deparazitarea externa: pentru pui se face numai in caz de urgenta si numai cu produse speciale pentru pui.
Pana la varsta de 7-8 saptamani, pisoii sunt protejati de anticorpii maternali.De aceea, va recomandam efectuarea vaccinarii dupa aceasta varsta.

90dc886bda078f7bfae081fd12dc7b3c.600x

#4 Curatenie, curatenie, curatenie

Din momentul in care cumperi un animal si, eventual, inainte de acest moment, trebuie sa stii ca te angajezi sa porti o responsabilitate pentru multi ani, asta inseamna spalarea animalului si  implicit o curatenie in casa facuta meticulos si frecvent.

d1a707a02b4f4fc5b2adfeaa19dd4c98.600x

Exista si o solutie de compromis,  daca totusi va doriti prietenul canin alaturi pe timpul noptii. Dormitul langa pat! Amplasati culcusul cainelui langa al vostru, astfel incat sa il puteti veghea pe timpul noptii, iar el sa va simta aproape, insa fara a se simti la inaltime si a-si lua nasul la purtare

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top