Connect with us

Nu ducem lipsa de CIUDATI! 10 fotografii bizare care te vor lua prin surprindere! Tu le poti privi?

De Citit

Nu ducem lipsa de CIUDATI! 10 fotografii bizare care te vor lua prin surprindere! Tu le poti privi?

Oamenii sunt ființe bizare. Deși suntem înzestrați cu acest dar uimitor numit rațiune, uneori facem lucruri lipsite de orice fel de noimă.

Transpirăm, plângem, ne implicăm emoțional în acțiunea filmelor și serialelor preferate, dezvoltăm sentimente față de personaje fictive și ne îndrăgostim de cei mai nepotriviți oameni. Totuși, lucrurile astea, deși sunt stupide, nu sunt cu adevărat bizare. Un nou studiu, publicat în New Ideas in Psychology, a arătat care sunt trăsăturile pe care aproape toți le asociem cu persoanele ciudate, pe care vrem să le evităm. Francis McAndrew și Sara Koehnke, autorii studiului, spun că această ciudățenie despre care e vorba în studiu e legată de amenințarea pe care o simțim în prezența acestor oameni, fără să putem explica, cu argumente pertinente, de ce.

Cei doi cercetători au desfășurat un studiu în care au implicat 1341 de oameni de ambele sexe, cu vârste de aproximativ 29 de ani, cărora li s-a cerut să atribuie, din 44 de modele de comportament, pe cele asociate oamenilor ciudați și înfricoșători. Printre acestea, se numără tendința de a sta prea aproape de interlocutor, zâmbetul ciudat, părul nespălat, ochii bulbucați, gesturile care indică o posibilă boală psihică, degetele foarte lungi, părul foarte neîngrijit, cearcănele accentuate, pielea prea palidă, linsul excesiv al buzelor, tendința de a râde în momente nepotrivite, tendința de a duce orice discuție într-o singură direcție, de obicei sexuală, corpul prea slab, afișarea emoțiilor în exces sau deloc, un comportament sexual care face oamenii din jur să se simtă inconfortabil. De asemenea, chiar dacă s-ar putea să sune exagerat, ai putea fi perceput ca fiind ciudat și dacă vrei să le faci poze oamenilor. Încă un aspect interesant ar fi că oamenii implicați în studiu au fost aproape în unanimitate de acord cu faptul că sunt șanse mai mari ca o persoană înfricoșătoare să fie de sex masculin.

Cele mai înfricoșătoare profesii, în ordine, au fost desemnate: clovnul, taxidermistul, proprietarul de sex shop și proprietarul unei companii care se ocupă cu serviciile funerare. Cele mai înfricoșătoare hobby-uri au fost considerate cele care implică colecționarea de obiecte bizare, privitul oamenilor sau fotografierea lor. Participanții au mai spus și că motivul pentru care se simt ciudat în compania unei persoane e strâns legat de faptul că nu îi pot anticipa comportamentul. Probabil că ești sigur că cercetarea nu te vizează (și sperăm să fie așa), dar cercetătorii au mai ajuns la o concluzie: oamenii înfricoșători nu știu, de obicei, că sunt înfricoșători.

Deci, sa recunoastem ca nu ducem lipsa de oameni ciudati, bizari si infricosatori pe aceasta lume. Si se pare ca nu vor disparea prea curand, pentru ca sunt din ce in ce mai multi! Uite:

1. Pana si Iisus are nevoie de un doctor 🙂

2. Atunci cand pisica a castigat batalia.

3. Macar are paharul la indemana :))

4. Asta daca te apuca din senin 🙂

5. Sper ca nu e prea tarziu sa FUUUUUGI!

6. Daca este prea cald afara? :))

7. Issac Martinez, 20, a postat pe Facebook 2 fotografii imediat ce a fost impuscat

8. Daca omului ii plac fluturii… Si nici nu ascunde asta!

9. Cred ca i-a fost pofta PE BUNE!

10. Asa domnu’! Fara frica!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top