Connect with us

NU mai manca nici o PUNGA DE SALATA pana nu citesti asta! O persoană a murit și 15 sunt internate din cauza produselor contaminate!

De Citit

NU mai manca nici o PUNGA DE SALATA pana nu citesti asta! O persoană a murit și 15 sunt internate din cauza produselor contaminate!

Salatele ambalate în pungi, care se vând că şi „gata de consum” nu sunt deloc atât de sănătoase pe cât s-ar crede.

Specialiştii au atras atenţia în nenumărate rânduri asupra pericolului contaminării cu bacterii în cazul legumelor spălate şi ambalate numai bune de consum.

Gigantul Dole se află, în prezent, în mijlocul unui scandal după ce salatele ambalate şi comercializate sub acest nume au provocat o epidemie de listeria în SUA. Bilanţul până în prezent arată că o persoană a decedat, iar alte 15 sunt internate.

Food Safety News explică: „Listeria poate provoca boli grave. Simptomele de listerioză includ febra ridicată, dureri de cap severe, gât rigid, dureri musculare şi greaţă, uneori diaree sau alte simptome gastro-intestinale.”

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a declarat că salatele vândute sub o varietate de nume care au fost ambalate într-o instalaţie a companiei Dole în Springfield, Ohio, au fost legate de izbucnirea focarului de listeria în cel puţin 7 state americane: Indiana, Massachusetts, Michigan, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut, Missouri.

Rapoartele despre aceste infecţii au început să apară încă din iulie anul trecut, iar Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a început o anchetă în luna septembrie. Reprezentanţii instituţiei au declarat că sursă infecţiilor a fost necunoscută până luna trecută, când testele de laborator au confirmat listeria în salatele colectate de la instalaţia din Ohio.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor avertizează oamenii să nu consume salate ambalate sub numele Dole precum Fresh Selections, Simple Truth, Marketside, The Little Salad Bar and President’s Choice. Atenţie şi la ce mâncaţi în restaurante pentru că astfel de salate ajung şi acolo.

Dacă aveţi acasă sortimente de acest fel uitaţi-va la codul de fabricaţie. Dacă litera de la început este „A”, aruncaţi pungă. Deşi se aşteaptă noi rezultate de laborator, se pare, că nu a existat o legătură între acest focar de listeria şi cel raportat de Agenţia de Sănătate Publică din Canada, acolo unde 7 persoane din 5 provincii au fost spitalizate.

sursa

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top
Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x