Connect with us

Obișnuiești să te rogi la Dumnezeu? Atunci trebuie să citești această POVESTE plină de ipocrizie, dar totuși amuzantă!

De Citit

Obișnuiești să te rogi la Dumnezeu? Atunci trebuie să citești această POVESTE plină de ipocrizie, dar totuși amuzantă!

Ipocrit – (despre persoane) Care este lipsit de sinceritate; prefăcut; fățarnic; iezuitic; duplicitar.

Într-un orăşel plin de oameni credincioşi, se mută un tip, pregătit să-şi deschidă o afacere. Acesta se hotărăşte să-şi deschidă un bar, însă locul pe care l-a găsit la un preţ foarte bun era chiar lângă o biserică.

Bineînţeles, reprezentanţii bisericii şi credincioşii au început să protesteze împotriva deschiderii barului, trimiţând petiţii şi rugându-se în fiecare zi pentru ca afacerea să nu fie prosperă.

Proprietarul nu a vrut să se oprească, iar barul începuse să arate destul de bine. Totuşi, cu doar câteva zile înainte de marea deschidere, barul a fost lovit de un fulger şi a ars până la temelie.

Credincioşii erau încântaţi şi se arătau mulţumiţi că rugăciunile lor au fost ascultate. Totul până când proprietarul barului a dat biserica în judecată, cerând despăgurbiri de 1 milion de dolari, pe motiv că biserica, prin credincioşi şi rugăciunile lor, este responsabilă pentru eşecul afacerii sale.

Ajunşi în faţa instanţei, reprezentanţii bisericii au negat vehement implicarea celor sfinte în distrugerea barului, spunând că rugăciunile lor nu puteau face aşa ceva. Ba chiar au venit şi cu un studiu care atestă că rugăciunea nu poate avea un asemenea impact.

Judecătorul, studiind cu atenţie actele ce i-au fost aduse, a zis:

”Încă nu ştiu ce voi decide, însă din toate documentele din faţa mea, reiese un singur lucru: de o parte avem un proprietar de bar care crede în puterea rugăciunii, iar de cealaltă parte un grup de clerici susţintuţi de credincioşi, care nu cred în asta.”

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top