Connect with us

Reguli noi pentru nunți și botezuri. Ce trebuie să știe cei care au de gând să se căsătoarească

De Citit

Reguli noi pentru nunți și botezuri. Ce trebuie să știe cei care au de gând să se căsătoarească

Românii care vor să se căsătorească trebuie să știe că nu vor avea parte de cununie în aer liber întrucât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, BOR, a interzis preoților să oficieze căsătorii în afara locașurilor de cult.

Decizia BOR se bazează pe faptul că fiecare cununie este una dintre cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe, iar Sfintele Taine sunt lucrări prin care harul nevăzut al lui Dumnezeu este împărtăşit credincioşilor. Tocmai de aceea se impune respectarea întru totul a rânduielilor liturgice.

Aşadar, aceste slujbe trebuie să aibă loc neapărat doar în bisericile parohiale, lăcaşuri unde se pot respecta întru totul rânduielile liturgice şi se poate păstra sacralitatea şi solemnitatea acestor Sfinte Taine. De asemenea, vă informăm că nici pruncii nu vor putea fi botezați altundeva decât în biserică.

Dacă un preot va oficia cununii sau botezuri în altă parte decât în biserică, acesta, dacă este descoperit că a făcut acest lucru, va fi sancționat administrativ de către superiorii săi. În cazul în care acel preot recidivează acesta va fi catherisit.

Biserica interzice şi oficierea cununiei în bisericile de mănăstiri. Acestea trebuie să aibă loc doar în bisericile de parohie, oficiate doar de preoții de mir.

Totodată, cei care doresc sa se căsătorească trebuie să știe că primesc amenzi usturătoare pentru tulburarea liniștii publice, dacă dansează în fața blocului, claxonează în mod repetat sau au un alai foarte mare care încurcă circulația.

sursa

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top
Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x