Connect with us

Te Epilezi Complet Dar Porii Raman Negri? Secretul Pe Care Nu Il Stiai Pentru A Scapa De “EFECTUL DE CAPSUNA”!

De Citit

Te Epilezi Complet Dar Porii Raman Negri? Secretul Pe Care Nu Il Stiai Pentru A Scapa De “EFECTUL DE CAPSUNA”!

După ce te epilezi observi adesea că pielea este presărată cu puncte negre, iar porii pielii se înroșesc?

Ai grijă să nu se inflameze sau, mai grav, să se infecteze. Poți preveni apariția porilor dilatați și negri, care apar după epilare, utilizând mici trucuri.
Dacă te epilezi cu aparatul de ras, probabil știi că lama nu smulge firele de păr din rădăcină, ci le taie. Iar când cresc, în multe cazuri firele de păr rămân blocate sub piele și formează în acele locuri inflamații roșii, însoțită de senzație de mâncărime.

Același lucru se poate întâmpla și dacă folosești epilatorul, bine, nu într-o măsură așa de mare.

Dar poate fi valabil și pentru epilatul cu ceară. Iată de ce să ții cont ca să eviți această problemă estetică!

Păstrează-ți igiena
Folosește la duș produse antibacteriene. De asemenea, înainte și după epilat utilizează săpun antibacterian, ca să distrugi bacteriile care se află la nivelul pielii. Le vei împiedica să pătrundă în porii deschiși, în urma căldurii emanate de apa caldă.

Exfoliază-te periodic
Vei îndepărta celulele moarte ale pielii, epiderma se va subția, iar firele de păr vor ajunge mai ușor la suprafață. În caz contrar, ele vor rămâne sub piele și vor crește mult, iar în acea zonă de piele crește o mică umflătură, închisă la culoare și inestetică.

Folosește spuma de ras
Înainte să te epilezi cu răzorul, folosește spumă d ras. Acest produs special creat pentru a îndepărta părul nedorit de pe față și corp înmoaie și lubrefiază firele de păr. Poți folosi în locul spumei și balsam de păr. Are aproape același efect.

Și pudră cu antibiotic
După epilare, e bine să folosești pudră cu antibiotic pentru a îndepărta flora bacteriană de la nivelul pielii. În felul acesta, vei împiedica bacteriile să intre în pori și să-i infecteze.

Spală-te cu săpun cu sulf
Produsele de curățare care conțin sulf au efecte antiseptice și sunt recomandate de specialiști în afecțiuni dermatologice.

 

sursa

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top