Connect with us

Top 10 adevaruri zguduitoare din Biblie

De Citit

Top 10 adevaruri zguduitoare din Biblie

Cati dintre voi ati citit Biblia? Dintre cei care au citit-o, cati au ramas cu semne de intrebare dupa ce au dat peste versetele pline de ura, crime, rasism si sclavie?

Credeti ca Dumnezeul vostru cel bun si milostiv ar raspandi aceste invataminte? Sunteti 100% convinsi ca Biblia contine intr-adevar cuvantul lui Dumnezeu? La scoala si la Biserica, profesorii si preotii v-au invatat si indemnat sa credeti intr-un Dumnezeu intelept, iertator, milostiv si mai ales bun. Cu toate astea ati fost indemnati si sa cititi si Biblia. Are sens ceea ce spun? Cum poate fi Dumnezeu bun, daca Biblia ne relateaza niste fapte atat de ingrozitoare? Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, ii invit sa ia Biblia langa ei daca nu ma cred si sa caute pasajele pe care le voi indica.

1. MISOGINISMUL

“Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere.” ( Timotei 2:11-12)

“22.Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului,
23.Pentru ca barbatul este cap femeii, precum si Hristos este cap Bisericii, trupul Sau, al carui mântuitor si este.
24.Ci precum Biserica se supune lui Hristos, asa si femeile barbatilor lor, intru totul. ” ( Efeseni 5: 22-24 )

“34.Ca în toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca în biserica, caci lor nu le este îngaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea.
35.Iar daca voiesc sa învete ceva, sa întrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca în biserica.” ( Corinteni 14: 34-35 )

Toti suntem egali in fata lui Dumnezeu, corect…? Atunci de ce se afla in Biblie citatele de mai sus din care reiese clar misoginismul…?Ia ganditi-va.

2. UCIDEREA FETELOR NON-VIRGINE

“20.Iar daca cele spuse vor fi adevarate si nu se va gasi feciorie la fata,
21.Atunci fata sa fie adusa la usa casei tatalui ei si locuitorii cetatii ei sa o
ucida cu pietre si sa o omoare, pentru ca a facut lucru de rusine in Israel, desfranandu-se
in casa tatalui sau. Si asa sa starpesti raul din mijlocul tau.” ( Deuteronomul 22: 20-21)

“17. Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut barbat, lasati-le pe toate vii pentru voi.” ( Numerii 31: 17-18)

Aceste lucruri au fost indeplinite tot la comanda lui Dumnezeu. Ce Dumnezeu ar comanda asa ceva? Unul rau si psihopat, nu…? Parca il stiam pe Dumnezeu ca fiind iertator si bland. Ne cam dezamageste Biblia, nu?

3. ATROCITATI

“23. Atunci stapanul casei a iesit la ei si le-a zis: “Nu, fratii mei, sa nu faceti rau omului, de vreme ce a intrat in casa mea, sa nu faceti aceasta ticalosie!
24. Iata, eu am o fiica fecioara si el are o concubina; vi le voi scoate, ca sa le cunoasteti
pe ele si sa faceti cu ele ce va place; iar cu omul acesta sa nu faceti aceasta nebunie!”
25. Dar ei n-au voit sa-l asculte. Atunci omul a luat pe concubina sa si a scos-o in ulita.
Iar ei au cunoscut-o pe ea si si-au batut joc de ea toata noaptea pana dimineata, si la ivirea zorilor au parasit-o.
27. Stapânul ei insa s-a sculat dimineata, a deschis usa casei si a iesit, ca sa plece in drumul sau; si iata
concubina sa zacea la usa casei, si mainile ei erau pe prag.
28. Atunci el i-a zis: “Scoala sa mergem!” Dar n-a primit nici un raspuns, pentru ca murise.
Atunci el a pus-o pe un asin si s-a ridicat si a plecat la casa sa.
29.Iar daca a ajuns la casa sa, a luat un cutit si, apucand pe concubina sa, a
taiat-o bucatica cu bucatica in douasprezece parti si le-a trimis in toate hotarele lui Israel.” ( Judecatori 19: 23-29)

Acest pasaj mi-e greu sa-l comentez. Vedeti si voi ce lucruri ingrozitoare sunt relatate in Biblie. Ce anume poate justifica asemenea fapte oribile…?

4. PEDEPSIREA ADULTERULUI

“23. De va fi vreo fata tanara, logodita cu barbat si cineva o va intalni in cetate si se va culca cu dansa,
24. Sa-i aduceti pe amandoi la poarta cetatii aceleia si sa-i ucideti cu pietre: pe fata pentru ca
n-a tipat in cetate, iar pe barbat pentru ca a necinstit pe femeia aproapelui sau. Si asa sa starpesti raul din mijlocul tau.” ( Deuteronomul 22: 23-24)

Ce Dumnezeu iubitor, atotstiutor ar permite sa se “starpeasca” raul in felul acesta…? Este adevarat ca una dintre poruncile Sale interzice adulterul, insa cel care pacatuieste nu trebuie omorat.

5. SACRIFICIUL UMAN

“15. Iar cel care va fi dat in vileag ca a luat din cele afierosite, acela sa fie ars cu foc, impreuna cu toate ale lui, fiindca a calcat legamantul Domnului si a facut zminteala in Israil!” (Iosua 7: 15 )

Dupa cate observati, Dumnezeu porunceste arderea oamenilor. Exista persoane care citesc aceste pasaje si le justifica spunand ca aceste lucruri se intamplau inainte, iar acum nu se mai aplica. Bun, dar se aplicau inainte????Dumnezeu lasa sa se intample asa ceva???Mai mult, poruncea asa ceva? Daca Biblia ne invata asa ceva, atunci cum e mai bine sa gandim, ce trebuie sa acceptam a fi bun si rau..? Cine va fi bun, va fi si fara religie, atata timp cat religia ne invata asemenea nelegiuiri. Iata alt exemplu despre cum isi varsa Dumnezeu mania asupra oamenilor, arzandu-i:

“33. Si tu, fiul omului, profeteste si spune: ‘Asa zice Domnul Dumnezeu impotriva Amonitilor pentru hula lor’. Si le spune: ‘O sabie, o sabie este trasa din teaca pentru macel, si este lustruita sa scapere ca fulgerul, –
34. In timp ce aveai vedenii desarte si ti se profetea minciuna, – ca sa tai gatul celor fara de lege si fara credinta, a caror vreme venise, fiindca si faradelegea are sorocul ei.
35. Intoarce-te in cetatile tale, in locul unde ai fost facuta, in tara obarsiei tale, unde te voi judeca.
36. Atunci varsa-voi peste tine urgia mea, cu vapaia maniei mele voi sufla in tine si te voi da pe mana salbaticilor oameni, fauritori ai pieirei:
37. Sa cazi prada focului, sangele tau sa curga in cuprinsul tarii si nimeni sa nu te mai pomeneasca, fiindca eu Domnul am poruncit!’ ” (Iezechil 21: 33-37 ).

6. PEDEPSIREA NECREDINCIOSILOR

“27.Iar pe acei vrajmasi ai mei, care n-au voit sa domnesc peste ei, aduceti-i aici si taiati-i în fata mea.” ( Luca 19: 27 )

“13. Daca vei dovedi ca in vre-o cetate pe care ti-a dat-o Domnul Dumnezeul tau ca sa locuiesti intr’insa,
14. S’au ivit oameni nelegiuiti care imbie pe locuitorii cetatii la necredinta: ‘Haidem sa ne inchinam la alti dumnezei pe care voi nu-i cunoasteti’ .
15. Cerceteaza, socoteste bine si intreaba, si daca se adevereste ca faptul este adevarat, ca s’a petrecut ticalosia aceasta in mijlocul tau,
16. Sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii cetatii aceleia, sa o darami, si tot ce este intr’insa, oameni si dobitoace, sa le dai in gura sabiei.
17. Toata prada din ea s’o strangi in piata si s’o arzi in foc, iar cetatea si toata prada din ea sa fie ardere de tot pentru Domnul Dumnezeul tau. Morman de daramaturi sa fie deapururi si sa nu se mai zideasca in veci!
18. Si de nimic din ceea ce a fost hotarat pieirii sa nu se lipeasca mana ta, ca Domnul sa-si intoarca iutimea urgiei lui , sa-ti daruiasca indurarile si milostivirile tale, sa te inmulteasca, precum s’a jurat parintilor tai,
19. Daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tau, ca sa pazesti poruncile lui pe care ti le poruncesc astazi si sa savarsesti ceea ce este placut in ochii Domnului Dumnezeului tau.” (Deuteronomul 13: 13-19)

Aceste pasaje chiar ma fac sa rad. Credinciosul este indrumat sa savarseasca “ceea ce este placut in ochii Domnului Dumnezeului” sau, iar mai sus i s-a poruncit sa omoare pe oricine nu crede in Dumnezeu. Deci acest lucru este placut in ochii Domnului? Uciderea, arderea oamenilor si distrugerea cetatilor in care au locuit acestia…? Asta ne invata cuvantul lui Dumnezeu…?

7. PEDEPSIREA CELOR CARE AU INCALCAT PORUNCILE DOMNULUI

Ce-ar fi fost daca in ziua de azi s-ar tine cont de invataturile din Biblie…? Asta ar insemna ca cei care savarsesc adulter, isi necinstesc parintii, cred in alti dumnezei sau fura trebuiesc omorati…? Unele pacate sunt intr-adevar foarte grave, insa moartea nu este o solutie. Iata si cateva pasaje convingatoare:

“15. Cel ce va bate pe tata sau pe mama sa fie omorât.
16. Cel ce va fura un om din fiii lui Israel si, facându-l rob, îl va vinde, sau se va gasi în mâinile lui, acela sa fie omorât.
17. Cel ce va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa, acela sa fie omorât.” ( Iesirea 21: 15-17 )

“Daca fiica preotului se va spurca prin desfrânare, ea necinsteste pe tatal sau: sa fie arsa cu foc.” ( Leviticul 21: 9 )

8. CRIMELE

“41. A doua zi, toata adunarea copiilor lui Israel a cartit impotriva lui Moise si impotriva lui Aaron, zicand: „Voi ati omorat pe poporul Domnului!”
42. Pe cand se strangea adunarea impotriva lui Moise si impotriva lui Aaron, si pe cand isi indreptau privirile spre Cortul intalnirii,
iata ca l-a acoperit norul si s-a aratat slava Domnului.
43 . Atunci Moise si Aaron au venit înaintea Cortului intalnirii.
44. Si Domnul a vorbit lui Moise si a zis:
45. „Dati-va la o parte din mijlocul acestei adunari, si-i voi topi într-o clipa!” Ei au cazut cu fetele la pamânt ” ( Numerii 16: 41-45 )

“17. Pe vrajitoare sa n-o lasati cu viata.” ( Exodul 22: 17 )

De asemenea capitolul 20 din Leviticul se intituleaza chiar “Felurite pedepse pentru diferite calcari de legi”, iar aici voi mentiona cateva versete:

“13. Daca cineva se va culca cu barbat, cum s’ar culca cu femeie, blestematie au facut amandoi; sa fie pedepsiti cu moartea; sangele lor sa fie asupra lor.
14. Cel ce-si va lua o nevasta si pe maica-sa pe langa ea, este mare grozavie, cu foc sa fie ars si el si ele, ca sa nu fie grozavie in mijlocul vostru.
15. Cel ce se va culca cu dobitoc, sa fie pedepsit cu moarte si sa ucideti si pe dobitoc” .

Si lista cu exemple poate continua. Conform Bibliei, ar trebui omorati toti homosexualii, necredinciosii, oamenii care nu asculta de preoti, vrajitoarele, non virginele, pe cei care cred in alte religii, chiar si pe cei care lucreaza in ziua de Sabat:

“12. So Domnul a vobit iarasi cu Moise si i-a zis:
13. ‘Vorbeste cu fiii lui Israil si spune-le: “Luati aminte sa paziti zilele de Sambata ale mele, caci ele sunt semn intre mine si voi in neam de neam, ca sa stiti ca eu sunt Domnul care va sfinteste.
14. Asa dar paziti ziua Sambetei, fiindca ea este sfanta pentru voi; oricine va pangari-o sa fie pedepsit cu moartea, fiindca oricine va savarsi intr’insa vre-o lucrare, acela trebuie sa fie starpit din mijlocul poporului sau!
15. Sase zile sa fie zile de lucru, iar ziua a saptea sa fie Sambata, zi de odihna sfanta pentru Domnul. Oricine va face vre-o munca in ziua Sambetei sa fie pedepsit cu moartea. ” ( Iesirea 30: 12-15 )

9. SCLAVIA

“44. Iar robii tai si roabele tale, pe care ii vei avea sa-i cumperi din neamurile care sunt imprejurul tau.
45. Tot asa din fiii strainilor care petrec intre voi: puteti sa cumparati si din acestia cum si dintre urmasii lor aflatori pe langa voi si care s’au nascut la voi in tara. Ei vor putea sa intre in stapanirea voastra,
46. Si voi puteti sa-i lasati pe ei mostenire fiilor vostri de dupa voi, in stapanirea lor. Pe ei sa-i aveti robi deapururi; dar cand este vorba de fratii vostri, fiii lui Israil, nici unul dintre voi sa nu impileze pe celalalt cu silnicie. ” (Leviticul 26: 44-46 )

“2. De vei cumpara rob evreu, el sa-ti slujeasca sase ani, iar in al saptelea an sa iasa slobod, fara rascumparare.
3. Daca a venit singur, singur sa iasa; daca a venit cu el sotie, sa iasa si sotia lui cu el.
4. Daca stapanul lui i-a dat femeie si aceasta i-a nascut lui fii sau fiice, femeia si copiii sa fie ai stapanului ei, iar el sa iasa singur.
5. Iar daca robul va zice sus si tare: “Iubesc pe stapanul meu, pe femeia si pe copiii mei si nu vreau sa ma liberez”,
6. Atunci sa-l duca stapanul sau inaintea lui Dumnezeu si sa-l puna langa usa si stapanul sau sa-i gaureasca urechea cu o sula; iar el sa-i fie rob deapururi” ( Iesirea 21: 2-6 )

Priviti doar cum un evreu poate deveni sclav permanent prin santaj. Stapanul sau refuza sa-i elibereze sotia si copiii, pentru ca acesta sa accepte intr-un sfarsit sa devina sclav pe viata.

Ar fi fost normal ca Biblia si Isus sa aiba o alta perspectiva in ceea ce priveste sclavia, insa pasajul care urmeaza contrazice aceasta idee:

“5. Robilor, ascultati pe stapanii vostri cei pamantesti, cu frica si cu cutremur, intru curatia inimii voastre, ca si pe Christos,
6. Nu slujind numai in fata, ca unii care cauta sa placa oamenilor, ci ca slugile lui Christos, facand din suflet voia lui Dumnezeu. ” ( Filipeni 6: 5-6 )

10. VIOLUL

Incredibil, dar in Biblie se gasesc nenumarate referiri la viol, printre care se numara pedepse ale violatorului, legi in ceea ce priveste violul:

“28. Daca un barbat se va intalni cu o fata nelogodita si ar apuca-o cu sila si se va culca cu ea, si vor fi prinsi,
29. Barbatul care s-a culcat cu ea sa dea tatalui fetei cincizeci de sicli de argint si sa o ia de femeie, fiindca a umilit-o, si toata viata lui sa n-o poata lasa.” ( Deuteronomul 22: 28-29 )

Din versetele de mai sus reiese ca violatorul nu este pedepsit decat prin obligarea acestuia s-o ia de sotie pe biata fata batjocorita. Dar oare cine este aici cel pedepsit..? Care fata l-ar lua de barbat pe cel care-a violat-o..?

“11. Dar iata ce rosteste Domnul: ‘ Iata iti voi urzi prapadul chiar in casa ta, caci voi lua sub ochii tai pe femeile tale si le voi da aproapelui tau, care se va culca cu femeile tale in vazul soarelui acestuia.
12. Si daca tu ai savarsit fapta in ascuns, eu voi savarsi-o la aratarea a tot Israilul si la lumina soarelui. ”

Iata cum Dumnezeu incurajeaza violul, chiar El aduce victimele nevinovate la violator. Acesta este Dumnezeul in care credem si la care ne rugam….? Nu afirm ca Dumnezeu ar fi crud, razbunator, rasist sau altfel, ci ca Dumnezeul din Biblie nu este cel in care trebuie sa credem. Cu siguranta cei care au scris Biblia au avut alt scopuri decat acelea de a raspandi bunatatea, virtutea, iertarea etc printre muritori. Sper ca v-au dat de gandit citatele pe care le-am expus aici si va vor determina sa nu mai credeti tot ceea ce este scris. Adevar graieste Buddha cand afirma:

“Sa nu crezi in nimic,doar pentru ca ai auzit.
Sa nu crezi in nimic,doar pentru ca este vorbit sau pentru ca se zvoneste ca este asa.
Sa nu crezi in nimic,doar pentru ca este scris in carti religioase.
Sa nu crezi in nimic,doar din autoritatea invatatorilor sau batranilor.
Sa nu crezi in traditii,doar pentru ca au fost transmise din generatie in generatie.
Dar dupa observatie si analiza,cand gasesti ca orice este in concordanta cu ratiunea si este conductiv pentru binele si beneficiul tuturor,atunci accepta asta”

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa il DISTRIBUI si pentru PRIETENII tai!

sursa: efemeride.ro

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top