Connect with us

TOP 20 cele mai frumoase nume româneşti de băieţi. Află ce semnifică!

De Citit

TOP 20 cele mai frumoase nume româneşti de băieţi. Află ce semnifică!

Ești în căutarea unui nume deosebit și frumos pentru copilul sau nepotul tău, nou – născut? Am pregătit pentru tine o listă de 20 nume frumoase de băieți și semnificația lor.

Adam, nume de origine ebraică, vine de la cuvântul „adhamah” – sol, primul om creat de Dumnezeu din lut și roșu referindu-se la culoarea pielii.

Adrian, provine din latinescul „Adria” – oraș din Veneția, acest nume dat și Mării Adriatice, este un nume care a fost purtat de impăratul roman Hadrianus, care a construit Zidul lui Adrian în nordul Angliei.

Anton, nume de origine greacă „Anthos” și latină „Antonius”, semnificând floare, inestimabil, neprețuit și demn de laudă.

Bernard, își are originea în germanicul „ber” și „hard”, semnificând urs puternic. De la acesta au mai derivat și numele de Barnat, Bernat, Birnat după anul 1500, purtate de romani.

Bogdan, de origine slavă din cuvintele „Bog” – Dumnezeu și „Dan” – a da, semnificând dăruit, dat de Dumnezeu.

Călin, de origine românească și semnifică frumos, puternic.

Camil, provine din latinescul „Camillus”- tânăr slujitor pentru sacrificiile zeilor. Baiatul, cu acest nume este coleric, energic și născut pentru a reuși în viață.

Cristian, provine din latinescul „Christianus” – discipolul Lui Hristos. Băiatul cu acest nume este sensibil, generos și are foarte mult noroc în viață.

Daniel, nume de origine ebraică, provine de la cuvântul „dayan”, însemnând, Dumnezeu este judecătorul meu. Băiatul purtător de acest nume este un artist, îi face plăcere să fie în centrul atenței pe scenă.

Darius, provine din limba latină și înseamnă cel ce menține binele. Este un nume mai rar folosit în rândul băieților, dar este aducător de bine și reușită în viață.

Dragoș, nume de origine slavă, de la cuvântul „dorogo” – prețios, valoros și cuvântul „meri” – mare, frumos sau „mir” – pace.

Eric, de origine scandinavă, derivat din formele „ei” – mereu, unic și „rikr” – conducător, prinț și rege. Băiatul cu acest nume se remarcă prin talentul la muzică, cântăreț sau compozitor și prin abilitățile de lider.

Eugen, de origine greacă, derivat din cuvântul „Eugenius”, din formele „eu” – bine și „genes” – născut. Băiatul cu acest nume se remarcă prin încredere și stăpânire în forțele proprii.

Flaviu, de origine latină, derivat din cuvântul „Flavius” – galben, auriu. Băiatul cu acest nume se remarcă prin sensibilitate, independență și iubește copii.

George, de origine greacă, derivat din cuvântul „Georgios” și are semnificație de fermier, lucrător al pământului.

Ianis, nume de origine ebraică și semnifică harul lui Dumnezeu, darul de la Dumnezeu.

Lucas, de origine greacă, derivă din numele „Loukas” și are semnificația om locuitor în Lucania – regiune aflată în sudul Italiei.

Octavian, de origine latină, derivat din numele „Octavius” și semnifică al optulea. Băiatul cu acest nume este foarte respectuos, inteligent, foarte nobil și luptă pentru dreptate.

Robert, provine din germanicul „hrod” – glorie și „behrt”- strălucitor. Băiatul cu acest nume este pretențios, iubitor și foarte răbdător.

Sebastian, nume de origine greacă, de la cuvântul „sebastos” – onorat, venerabil. Băiatul cu acest nume este foarte credincios.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa il distribui si pentru PRIETENII tai!

sursa: publika.md

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top