Connect with us

Tu știi la ce PERICOLE MAJORE te expui atunci când folosești hârtie igienică roz?

De Citit

Tu știi la ce PERICOLE MAJORE te expui atunci când folosești hârtie igienică roz?

Vineri, la shopping, la raionul cu hârtie igienică și șervețele.

Eu mă reped în hârtia albă pe care o folosim de obicei. Soțului îi răsare întrebarea: noi de ce nu folosim niciodată hârtie igienică roz? Nu e prima dată când vrea așa ceva. Probabil o să vă faceți cruce că un bărbat poate cere hârtie de toaletă roz. Nu asta e important. Important este să știți că eu nu cumpăr niciodată astfel de produse pentru igiena intimă, colorate în roz, galben sau bleu, parfumate cu diferite arome. Le refuz complet de mai bine de 7 ani, de când mama a ajuns la tratamente foarte costisitoare pentru a scăpa de o infecție provocată de … hârtia igienică roz. Era hârtia aia fină, cu niște floricele ștanțate pe ea. Încă se mai găsește pe piață.

Unii spun că genul ăsta de produse ar fi ok de folosit pentru că, la fabricarea lor, se folosesc tehnologii moderne și ok din punct de vedere medical. Eu tind să nu îi cred. De vreme ce mâncarea este injectată și plină de e-uri, doar nu-s nebună să cred că pentru produsele astea se folosesc coloranți și parfumuri naturale. Iată, pe scurt, care sunt problemele de sănătate care pot fi provocate sau agravate de utilizarea hârtiei igienice colorate și parfumate:

infecții ale uretrei – chimicalele din structura acestor tipuri de hârtie igienică nu sunt doar iritante pentru zona intimă extrem de sensibilă, dar chiar pot provoca infecții care se lasă cu disconfort (usturimi, mâncărimi) și care sunt destul de greu de tratat. Cea mai frecventă întrebare pe care medicii urologi o adresează femeilor care se prezintă cu diverse infecții cu fungi este Ce tip de hârtie folosiți?

cancerul de cervix – nu degeaba, în 1987, în Statele Unite, s-au interzis total anumiți coloranți și anumite parfumuri care, în urma testelor efectuate pe animale, s-au dovedit a fi cancerigene. Asta nu înseamnă că cele folosite în prezent sunt mai sigure. Dimpotrivă, mulți cercetători atrag atenția că utilizarea hârtiei roz are multe efecte adverse la nivelul sistemului producător feminin. Cel mai grav din ele este cancerul de cervix.

probleme rectale – la fel de iritant este acest tip de hârtie și pentru zona rectală. Adesea pot apărea mâncărimi sau inflamații datorate utilizării hârtiei roz sau parfumate. Persoanele care suferă de hemoroizi clar nu ar trebui să cumpere așa ceva.

De-asta nu cumpăr eu hârtie roz și de asta nu vă sfătuiesc nici pe voi să o folosiți. Asta nu înseamnă, însă, că orice hârtie albă este bună. Trecând peste faptul să nu știm niciodată ce materie primă s-a folosit, trebuie să fim atenți măcar la modul în care hârtia respectivă a fost tratată înainte de a ajunge pe piață. Ar trebui să citim atent etichetele și la hârtia igienică, mai precis lista de ingrediente. După ce să ne uităm mai exact? După clor și formaldehidă. Dacă sunt pe listă, musai să ne orientăm spre un alt produs. Clorul este iritant și formaldehida este trecută pe lista agenților cancerigeni.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa il DISTRIBUI si pentru PRIETENII tai!

sursa: caietul-cristinei.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top