Connect with us

Uite ce este adevărata viaţă socială!

De Citit

Uite ce este adevărata viaţă socială!

Toata lumea are telefon! Nu neaparat un smartphone sau mai stiu eu ce traznaie aparuta in domeniu, dar au! Si da, telefonul e o necesitate! Dar avansul asta tehnologic ne cam face sa devenim dependenti de acest gadget. Crezi ca nu esti dependent?

De cate ori pe zi iti verifici smartphone-ul? De 10, 20, 50 de ori? Si cat timp stai de fapt zilnic, folosind o aplicatie sau alta? Daca raspunsul este “cateva ore”, nu esti singurul. Studiile facute in ultimul timp arata ca ne petrecem in medie 3 ore pe zi in fata ecranului unui gadget.

Durata de timp “pierdut” e enorma. Asta inseamna ca intr-o viata de om iti vei pierde peste 8 ani stand pe telefon sau tableta. Consumul de continut pe mobil a crescut aproape exponential din 2009 si pana acum si nu pare sa se stabilizeze prea curand. Un studiu realizat de cei de la Morgan Stanley in 30 de tari releva faptul ca oamenii petrec zilnic in medie 141 de minute pe telefon si 50 de minute pe tableta.

Multe persoane spun in gluma ca sunt dependente de telefonul mobil, dar sunt putine cele care constientizeaza cu adevarat ca au aceasta problema. Un semn alarmant ar trebui sa fie ceea ce psihologii numesc sindromul telefonului-fantoma: atunci cand simti ca telefonul suna in buzunar sau in geanta, dar cand il verifici, iti dai seama ca nu ai niciun apel ratat.

Dependenţa de telefon a devenit un fenomen în lumea modernă, iar gravitatea ei nu ar trebui subestimată, atenţionează specialiştii. Ajungem sa nu mai vorbim cu cei din jur și să privim doar ‘în jos’. Este pacat… Din orice punct de vedere!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in De Citit

To Top