Connect with us

Ultimul interviu al lui Tesla: “Am fost învins. Am vrut să dau lumina tuturor, pe gratis”

De Citit

Ultimul interviu al lui Tesla: “Am fost învins. Am vrut să dau lumina tuturor, pe gratis”

Nikola Tesla a acordat acest interviu jurnalistului John Smith în 1899. Vă invităm să citiți un extras din el:

Tesla: Da, am făcut niște descoperiri foarte importante. Și totuși am fost învins. Nu am realizat măreția pe care aş fi putut să o obțin.

J: Ce vreți să spuneți?

Tesla: Voiam să luminez Pământ. Electricitatea este suficientă pentru a crea un al doilea Soare. Lumina se rotește în jurul ecuatorului, ca un inel în jurul lui Saturn.

Omenirea nu este pregătită pentru măreție și bunătate. Am luminat pământul cu electricitate în Colorado Springs. Este posibil de obţinut şi alte energii, cum ar fi energia mentală pozitivă. Ea se conține în muzica lui Bach, Mozart sau în poemele marilor poeți. Pământul însuși conține energiile Bucuriei, Păcii și Iubirii.

Manifestările lor sunt banale: o floare care crește din pământ, hrana pe care o primim. Am petrecut ani de zile cautând o modalitate de a face această energie să influențeze mai mult oamenii. Frumusețea și mirosul trandafirilor pot fi folosite în scopuri medicale, iar razele soarelui – ca hrană.

Viața are o varietate infinită de forme, iar datoria omului de știință este să o găsească în orice formă de materie. Aici există trei lucruri. Tot ce am făcut – a fost să le caut. Știu că nu le voi găsi, însă nu voi renunța la căutările mele.

J: Ce lucruri sunt acestea?

Tesla: Prima problemă – este hrana. Cum poate energia stelară să-i hrănească pe cei flămânzi? O altă problemă este distrugerea puterii răului și suferinței prin care trece viața umană! Uneori răul și suferința apar ca o epidemie în adâncimile cosmosului. În acest secol, boala s-a răspândit de pe Pământ în Univers.

Şi a treia – există oare în Univers exces de Lumină? Am descoperit o stea care potrivit tuturor legilor astronomice și matematice, ar putea să dispară, însă nimic nu se schimbă. Steaua este în galaxie. Lumina ei are o densitate pe care dacă o vei strânge, va încăpea într-o sferă mai mică decât mărul, însă va fi mai grea decât soarele nostru.

Știu că gravitația este cheia pentru a zbura și intenționez nu numai să creez dispozitive de zbor (avioane sau rachete), ci să învăț omul să-și recapete aripile. Încerc să trezesc energia ce se conține în aer.

Nu există spațiu gol, nici pe această planetă, nici în Univers. Găurile negre, despre care vorbesc oamenii de știință, sunt cele mai puternice surse de energie și de viață.

J: Aţi menţionat deseori despre puterea vizualizării…

Tesla: Îi sunt recunoscător pentru toate invențiile mele. Evenimentele din viața mea și invențiile mele stau în faţa ochilor mei, vizibile ca fiecare caz sau lucru în parte.

În tinerețe eram speriat, nu știam ce este aceasta, dar mai târziu am învățat să folosesc această putere ca un dar, ca un talent excepțional. Am hrănit-o și am protejat-o cu gelozie.

J: Ce este electricitatea pentru dvs.?

Tesla: Totul este electricitate. La început a existat lumină, o sursă inepuizabilă din care a fost separată materia și distribuită în toate formele prezente în Univers și pe Pământ.

Adevărata faţă a Luminii – este întunericul și numai noi nu o vedem. Este o milă minunată acordată omului și altor creaturi. Una dintre particulele întunericului are lumină, temperatură, energie nucleară, chimică, mecanică și neidentificată. Are puterea de a roti Pământul pe orbită. Aceasta este cu adevărat pârghia lui Arhimede.

J: Dle Tesla, nu sunteți prea părtinitor electricității?

Tesla: Electricitatea sunt eu. Sau, dacă vrei, sunt electricitatea în formă umană. D-le Smith şi dvs. sunteți electricitate, doar că nu conștientizați aceasta.

J: Pentru Dvs. știința și poezia sunt același lucru?

Tesla: Fiecare om are doi ochi. William Blake a fost învățat că Universul s-a născut din imaginație, se păstrează și va continua să existe până când ultima persoană va dispărea pe Pământ.

Imaginația – este roata prin care astronomii pot aduna stele din toate galaxiile. Această energie creativă este identică cu energia luminii.

J: Adică, pentru Dvs. imaginația este mai reală decât viața însăși?

Tesla: Ea dă naștere vieții. M-am alimentat cu învățătura mea, am învățat să-mi controlez emoțiile, visele și viziunile. Mereu am prosperat, fiind alimentat de entuziasmul meu. Și toată viața mea lungă am petrecut-o în extaz. Aceasta este sursa fericirii mele. Imaginația a fost sursa fericirii mele. Toți acești ani m-a ajutat să fac față muncii, care ar fi suficientă pentru cinci vieți.

Citeste si: Află care este CULOAREA NUMELUI tău și ce spune despre tine. Vei avea o mare SURPRIZĂ

Ce spune despre tine culoarea numelui tău

Aura ta are o culoare dominantă care se reflectă și asupra numelui tău, în funcție de literele pe care le conține. Află care este culoarea numelui tău și ce mesaj transmite despre tine celor din jur!

Urmărește tabelul de mai jos, scrie-ți numele cu litere mari pe o foaie și sub fiecare literă trece cifra corespondentă din tabel. Adună toate cifrele, iar dacă obții un rezultat din 2 cifre, adună-le din nou. La final, trebuie să ai un singur număr și acela îți va arăta care este culoarea numelui tău.

Este simplu să afli culoarea numelui tău

Exemplu:

A L E X A N D R A = 1+3+5+6+1+5+4+9+1 = 35;
3 + 5 = 8
Culoarea numelui Alexandra este 8, adică ROZ.

Ce spune culoarea numelui despre tine

Roșu – ești o persoană plăcută, amabilă și binevoitoare; ești gata să faci orice pentru familia ta; ești generoasă și ai o inimă mare; pentru prietenii tăi ești un sprijin valoros și toți te apreciază.

Portocaliu – ești foarte echilibrată și reușești să îți menții pacea interioară până și în momentele dificile; ai un farmec anume, ești atrăgătoare și plină de resurse; atragi atenția asupra ta și toți cei care te cunosc se simt bine alături de tine.

Galben – ești optimistă și le dai speranță celor din jur, ajutându-i să gândească pozitiv; îți păstrezi mereu veselia și încrederea, beneficiezi de o intuiție puternică și știi să alegi întotdeauna ce e bun pentru tine.

Verde – culoarea numelui tău arată despre tine că beneficiezi de un echilibru perfect între starea fizică și cea mentală; ești o fire practică, pragmatică și pozitivă; ești hotărâtă, știi ce vrei și îți menții deciziile pe care le iei; ești născută să fii un bun lider și multe persoane au încredere în tine.

Albastru – ești o optimistă incurabilă! Mereu găsești puterea interioară de a trece peste greutăți cu capul sus și fără traume; iubești cu generozitate, oferi ajutor la nevoie și păstrezi un echilibru ideal între ceea ce poți face și ceea ce poți avea.

Indigo – ai o poftă de viață incredibilă, ești pregătită oricând de experiențe noi și te dăruiești în dragoste cu toată pasiunea; dar ești și înțeleaptă și răbdătoare, te ferești de riscuri și nu te lași păcălită de iluzii; ai nevoie de succese și victorii și muncești mult pentru ele.

Violet – ești bine organizată, ai o inteligență vie și îți place să îți calculezi fiecare pas; muncești mult pentru a ajunge unde îți dorești și te ferești de imprudențe; poate că unii te consideră prea serioasă și plictisitoare, dar tu știi exact ce vrei de la viață.

Roz – culoarea numelui tău poate fi romantică și visătoare, dar tu nu ești deloc cu capul în nori; ai un spirit viu, ești independentă și sigură pe tine, ești veselă și optimistă; singurul defect este că uneori ești egoistă, dar te corectezi la momentul potrivit.

Auriu – radiezi iubire, bucurie și veselie; ești generoasă, onestă și foarte atentă cu cei din jurul tău; ai face orice să îi ajuți pe cei din jur, chiar dacă îți lași deoparte interesele tale.

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top