Connect with us

Un barbat din Bacau si-a infipt in peretele apartamentului o duba si nimeni nu stie de ce. Ce a facut dupa ce politia i-a batut la usa

De Citit

Un barbat din Bacau si-a infipt in peretele apartamentului o duba si nimeni nu stie de ce. Ce a facut dupa ce politia i-a batut la usa

Imaginatia romanilor nu are limite cand vine vorba de impodobit casele sau apartamentele.

Dupa sibianul cu un Audi infipt in casa, de acum cativa ani, a aparut si bacauanul cu o duba atasata de peretele apartamentului de la parter.

Un proprietar din Bacau si-a izolat apartamentul pe exterior si a lipit pe un perete al imobilului spatele unei autoutilitare

Initiativa barbatului a starnit zambete, dar si multe semne de intrebare: daca restul masinii continua la interior, daca exista o iesire de urgenta prin usile dubei si mai ales daca initiatorul acestui proiect are autorizatie pentru extensia respectiva, relateaza desteptarea.ro.

Din cate se pare, dupa ce fotografia a ajuns pe Facebook, proprietarul a fost vizitat de politie. In cele din urma omul a renuntat la idee si la bucata de masina pe care o atasase de bloc. Acum, la adresa respectiva, pe peretele exterior se mai vede doar conturul dubei.

*duba*

Ce și-a făcut o orădeancă în jurul blocului

”Dacă vrei o schimbare, trebuie s-o declanşezi chiar tu”, este deviza femeii care şi-a impresionat vecinii după ce a transformat spaţiul din jurul blocului unde locuieşte, plin de gunoaie şi buruieni, într-o grădină ca un colţ de rai, notează Bihoreanul.

O orădeancă a transformat spaţiul din jurul blocului într-o grădină de toată frumuseţea

Maria Dochia, o femeie din Oradea, a dorit ca spațiul din fața blocului în care locuiește să arate frumos și să bucure privirile trecătorilor, astfel încât a făcut o grădină de toată frumusețea.

Chimistă de meserie, pensionată între timp, Maria recunoaşte că în momentul când s-a apucat de muncă nu ştia prea multe despre grădinărit. Şi-a descoperit însă o adevărată pasiune, iar acum îngrijeşte zilnic florile de sub geam.

„O zonă liniştită, cu vecini cumsecade”, precizează femeia care nu-şi trădează defel cei 61 de ani, dintre care 30 locuiți în acest bloc.
În urmă cu trei ani şi-a dat seama, însă, că zona avea nevoie de o primenire şi a hotărât să nu mai aştepte s-o facă altcineva.

„Nu-mi plăcea cum arăta spaţiul din jurul blocului, plin de bălării, neîngrijit. Când ieşeam la geam, aceasta era priveliştea mea. Pentru că aveam timp liber, am hotărât să-l amenajez”, a spus doamna Maria pentru sursa citată

De atunci, îngrijeşte zilnic grădina, care a ajuns să numere zeci de soiuri şi sute de exemplare de roze, hortensii, margarete, dar şi plante mai puţin comune, precum floarea-tigru şi floarea arlechin. De asemenea, grădina are şi plante aromatice, precum busuiocul şi lavanda, iar primăvara e plină de ghiocei şi zambile. Atât de multe sunt soiurile de plante sădite de Maria, încât tot anul, cu excepţia iernii, grădina e mereu înflorită…

„Nu mă pricepeam la ce şi cum trebuie făcut, dar pentru fiecare floare pe care am cumpărat-o am citit pe internet despre condiţiile de care are nevoie, despre cum se îngrijeşte, ce tratamente trebuie făcute”, spune orădeanca.

Pentru ca plantele să nu se usuce, le udă periodic, coborând bidoane cu apă din propriul apartament. Uneori chiar o prinde noaptea în grădină, plivind buruienile.

„Am, n-am timp, tot îmi fac. Dacă vreau să arate bine grădina, trebuie s-o întreţin”, spune Maria.

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top