Connect with us

Un tânăr a încercat „Metoda Accidentul”. A format un număr de telefon la întâmplare și avea tot planul cum să mintă. Habar nu avea cine e la celălalt capăt al firului, dar ce-a urmat nu s-a mai auzit în România. Incredibil pe cine a sunat, de fapt:

De Citit

Un tânăr a încercat „Metoda Accidentul”. A format un număr de telefon la întâmplare și avea tot planul cum să mintă. Habar nu avea cine e la celălalt capăt al firului, dar ce-a urmat nu s-a mai auzit în România. Incredibil pe cine a sunat, de fapt:

Un tânăr din Caransebeș a ajuns în arest după ce a încercat să îi păcălească prin ”Metoda Accidentul” pe polițiștii de la o secție de poliție.

Un bărbat și complicii săi au fost reținuți și apoi arestați preventiv după ce au încercat ”Metoda Accidentul” cu oamenii legii.

Fără să știe, aceștia au sunat, la întâmplare, la un număr de telefon fără să știe că acesta aparține unei secții de poliție.

Din nefericire pentru escroc, numărul de telefon pe care l-a format la întâmplare era chiar al Poliției, notează caransebes.ro, iar polițistul de la celălalt capăt al firului a intrat în jocul suspectului și și-a dat întâlnire cu acesta și cu prietenii săi. Polițiștii au organizat un flagrant, iar escrocii au fost reținuți.

Care sunt sfaturile oferite de Poliția Română

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

– nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri la faţa locului în caz de accident cu victime, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau prin societăţile de asigurări;

– accidentele de circulaţie se pot soluţiona doar prin depunerea unei plângeri la Poliţie sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt ilegale şi, cel mai probabil, înşelăciuni!

– atât victima, cât şi autorul unui accident de circulaţie nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgenţă;

– un accident rutier cu victime, mai ales unul grav este, de obicei, anunţat de către persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă pot exista alte surse care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă fie comunicată oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune; Verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Te-ar putea interesa si: Ce se întâmplă dacă nu circuli cu maşina. 10 lucruri care SE STRICĂ

Se spune că “maşina care nu circulă se strică” şi chiar aşa este. Un autoturism “tras pe dreapta” pentru mai mult timp are de suferit.

Iata 10 elemente ale masinii care se strica daca nu o folosim o perioada mai indelungata.

1. Aerul conditionat. Freonul din sistem are toate sansele sa se evapore pentru ca sunt multe garnituri din cauciuc care necesita lubrifiere periodica, lucru care se intampla atunci cand dam drumul la aerul conditionat. Daca lasam instalatia nepornita cu lunile sau cu anii, garniturile se crapa de la schimbarile de temperatura.

2. Anvelopele. Daca o masina sta pe loc, nemiscata, perioade lungi, presiunea tot scade in timp si se inmoaie peretii laterali. Astfel, roata prinde o forma neuniforma, adica plata in partea de jos, de la greutate.

3. Garnituri. Se crapa in timp pentru ca nu au mai fost umezite cu ulei pe interior, dar si daca masina sta vara in soare la +40 de grade si iarna la -30 de grade. Primele cedeaza garniturile de la baia de ulei si cea de la capacul de tacheti.

4. Pompa de apa. In sistemul de racire sunt depuneri si reziduuri care se plimba odata cu antigelul. Chiar si rugina. Cand lasam multe luni sau multi ani o masina pe loc, acestea se intaresc acolo unde au ajuns si blocheaza tot.

5. Termostatul. Vorbim de o piesa mica, prin care antigelul circula cu viteza si orice element strain ramane blocat. In cazul in care ramanem fara antigel si lasam asa instalatia mult timp, avem toate sansele ca termostatul sa se blocheze.

6. Discurile de frana. Ruginesc si de multe ori se sudeaza de placute si de etrier, iar atunci cand vrem sa miscam masina, auzim niste pocnituri care nu prea sunt bune. Cand masina circula, discurile se mai curata si in acelasi timp se si uniformizeaza. Dar daca stau, ruginesc.

7. Relee. Sunt piese electrice destul de numeroase la o masina. Fie ca se oxideaza papucii sau contactul, fie piesele metalice din interior care fac contact, cert este ca daca nu se incalzesc o lunga perioada de timp, de la folosire, risca sa cedeze.

8. Injectoarele. Se fac depuneri care se solidifica si blocheaza traseul motorinei. In plus, exista riscul ca, pe timp de iarna, motorina veche sa inghete la temperaturi foarte scazute si chiar sa crape traseul.

9. Etrierele. Orice masina cu etriere din otel le va avea ruginite. In interior insa, exista doua probleme: pistonasele care imping inapoi placutele dupa ce ai pus frana se blocheaza in timp, de la umezeala care intra in burduf. A doua problema, cea mai grava, este ca pistonul sau pistoanele, daca sunt doua, cele care imping placutele, se blocheaza si ele in cazul in care nu se circula cu masina.

10. Frana de mana. Arcurile ruginesc si raman asa, blocand placutele pe disc. Mai mult, daca tii frana de mana intinsa, o sa slabesti arcurile si pe viitor. Ideal este ca, atunci cand lasi o masina pe dreapta o perioada lunga de timp, sa o lasi cu frana de mana netrasa.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top