Connect with us

Un tânăr a primit în contul bancar, din greşeală, 2 milioane de dolari. Pe ce a cheltuit acesta banii

De Citit

Un tânăr a primit în contul bancar, din greşeală, 2 milioane de dolari. Pe ce a cheltuit acesta banii

Luke Brett Moore, un tânăr australian, s-a trezit în cont cu 2 milioane de dolari. Banca St George îi dăduse greşit credit nelimitat. Avea 22 de ani şi era şomer. Întâi a luat 5000 dolari. I s-au dat. Apoi, 50.000. Şoc după şoc, la 22 de ani, nu şi-a pus întrebări, a cheltuit banii până la capăt.

Luke Brett Moore fusese dat afară din slujbă. Verificându-şi contul, a descoperit că banca i-a acordat un credit nelimitat. Luke a început să cheltuiască fără limite.

Şi-a luat un Alfa Romeo 156, apoi un Hyundai Veloster cu acoperiş transparent. O nebunie. A urmat un Maserati de 36.000 de dolari.

A rupt-o cu prietena sa, prietenii îl sfătuiau să nu pună întrebări. Ce cerea băncii, îi dădea. De altfel, la 22 de ani nu se prea pun întrebări.

Banca îi acorda tot mai mare credit. Zilele treceau în petreceri. Femei, alcool, cocaină şi tot ceea ce viaţa părea să-i interzică pe veci. Casa lui era precum peştera lui Aladdin. Între iulie 2010 şi august 2012 a retras de 50 de ori bani, în total 1.988.535 dolari şi 25 cenţi.

Până la urmă, banca i-a bătut în uşă. Presa a făcut scandal. A devenit vinovat de fraudă în Sydney. Sentinţa? Patru ani şi jumătate de privare de libertate. S-a apărat singur şi a reuşit să scape de viaţa de penitenciar după câteva luni.

Mai mult, acum s-a înscris la Drept. În doi ani, când termină, are de gând să se facă avocat. Avocat al celor din penitenciar acuzaţi de astfel de crime.

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top