Connect with us

VIDEO! CUM ARATA IN REALITATE UN ORAS DE FURNICI! DESCOPERIRE ULUITOARE!

De Citit

VIDEO! CUM ARATA IN REALITATE UN ORAS DE FURNICI! DESCOPERIRE ULUITOARE!

Cercetatorii au descoperit in Brazilia un adevarat oras de furnici, „asezarea” uimind prin complexitatea incredibila care cuprindea drumuri si gradini.

Expertii sunt de parere ca acest megalopolis a adapostit cea mai mare colonie de furnici din lume, insa nimeni nu stie de ce au plecat furnicile.

Oamenii de stiinta au turnat 10 tone de beton in gaurile de la suprafata, care fusese facute de furnici pentru a fi folosite ca niste surse de aer conditionat, pentru a solidifica tunelele din interior. Aceasta operatiune a durat 10 zile. Labirintul acoperea o suprafata de aproximativ 46 de metri patrati, la o adancime de 8 metri.

Dupa o luna, oamenii de stiinta au inceput sa sape si au scos la suprafata orasul incredibil, descris ca „echivalentul furnicilor pentru Marele Zid Chinezesc„. Astfel, comunitatea furnicilor „taietoare de frunze”, care este considerata de experti drept un „superorganism” (datorita capacitatii uimitoare de a se coordona singure), a dus la bun sfarsit o munca de Hercule pentru a construi aceasta casa-gigant.

In total, furnicile au excavat aproximativ 40 de tone de pamant pentru a crea labirinturile. Acestea au fost construite in asa fel incat sa ofere cea mai buna ventilatie si sa asigure cele mai scurte rute de transport.

Specia furnicilor taietoare de frunze este considerata a doua cea mai complexa societate din lume, dupa cea umana.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa il DISTRIBUI si pentru PRIETENII tai!

sursa: romanuldestept.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

More in De Citit

To Top