De citit azi

5 mâncăruri care rezistă toată săptămâna

A găti pentru o săptămână întreagă poate fi chiar copleșitor, deoarece majoritatea felurilor de mâncare nu mai pot fi consumate după câteva zile. În fiecare weekend stăm și ne gândim ce să gătim pentru săptămâna viitoare. Deoarece nu avem timp de gătit în timpul săptămânii, este esențial să alegem feluri de mâncare care să reziste cel puțin 5 zile.

Se pare că alterarea felurilor de mâncare este influențată atât de ingredientele conținute, cât și de modul de preparare. Mâncărurile ce includ prăjeli și legume se alterează mai repede, pe când cele pe bază de carne pot fi mâncate mai multe zile la rând.

Fasolea albă

Acest aliment bogat în acid folic poate rezista toată săptămâna, mai ales dacă este fiert. Fasolea se poate păstra la frigider și poate fi preparată sau prăjită în câteva minute. Dacă nu ești sigură că mai este comestibilă, gustă o boabă. Dacă este acră, înseamnă că aceasta s-a alterat.

Fulgi de ovăz

Dacă nu ești o persoană matinală, află că fulgii de ovăz pe care îi prepari dimineața nu îți vor mai ocupa din timp. Ei pot fi preparați de duminică și pot fi consumați cu încredere pe durata întregii săptămâni. Ai însă grijă dacă îi combini cu fructe, deoarece fructele se strică mult mai repede.

Chiftele

Combinație de carne de vită cu cea de porc pare ideală, dar poți încerca și chiftelele de pui sau de legume. Ele vor avea aceeași perioadă de valabilitate. După ce le gătești, lasă-le la răcit, după care fă pachețele de câte 6 și bagă-le la congelator. Decongelează-le atunci când vrei să le consumi. Gustul nu va fi deloc afectat de acest proces.

Cartofi dulci copți

Cartofii dulci sunt cunoscuți pentru proprietățile lor nutritive. Noi îți mai oferim un motiv pentru care îi poți consuma, respectiv perioada lor mare de valabilitate. Cartofii pot fi băgați în frigider fie cu tot cu coajă, fie tăiați în cubulețe. În mod normal, aceștia pot fi consumați în maximum 5 zile de la gătirea acestora.

Piept de pui la grătar

Pieptul de pui nu lipsește din nicio casă atunci când vine vorba de mâncare. Fie că vrem o gustare sau o masă copioasă, putem fi siguri că îl vom găsi acolo când vom avea nevoie. Pieptul de pui la grătar rezistă cel mai bine dintre toate preparatele pe bază de carne. Păstrat la frigider, poate fi consumat timp de 3 zile. Dacă vrem să îi prelungim perioada de valabilitate, putem să îl băgăm la congelator și astfel suntem sigure că îl avem pentru toată săptămâna.