De citit azi

Cum faci diferenţa între bărbaţi buni şi bărbaţi răi

Cu siguranţă ai întâlnit şi tu, cel puţin o dată, bărbatul care părea perfect – cu simţul umorului, inteligent şi fermecător -, dar cu cât ai petrecut mai mult timp în compania lui, cu atât mai multe semne de întrebare au început să apară.

Surpriză: Domnul Perfect nu era chiar atât de perfect cum părea iniţial, iar semnalele de avertizare au devenit tot mai numeroase, moment în care ai reanalizat situaţia şi ai ajuns la concluzia că nu e tocmai cine sperai tu să fie.

Așa faci diferenţa între bărbaţii buni şi cei răi

Dacă relaţiile tale tind să înceapă excelent, dar se încheie sub umbrela eşecului, probabil că mai ai câteva lecţii de învăţat din experienţele trecute. Deşi pare dificil să faci diferenţa între bărbaţii răi şi bărbaţii buni, există câteva semne care te ajută să îi distingi cu uşurinţă.

Îi pasă cu adevărat de tine

Să îi pese cu adevărat de tine: iată primul semn care îţi spune că e un bărbat bun. Pentru că nu se rezumă totul la conversaţii lungi, romantice, câteva cadouri impresionante şi distracţie, bărbatul care îţi va arăta că îi pasă, care va fi interesat de cum te simţi, cum a decurs ziua ta şi cum te-ar putea ajuta să treci peste momentele critice este bărbatul bun, pe care ar fi bine să-l ţii aproape!

Nu îţi subminează potenţialul

Tuturor femeilor le plac bărbaţii protectivi. Însă bărbatul care nu te tratează pe picior de egalitate cu el, care consideră că eşti mai slabă, doar pentru că eşti femeie, care are obiceiul de a te da înapoi de la orice îţi doreşti să faci, care îţi spune constant că nu poţi, e greu sau, mai rău, că nu eşti capabilă, ar trebui să îţi dea de gândit. Bărbatul bun este, fără îndoială, cel care îţi susţine planurile, care te ajută să le îmbunătăţeşti, să obţii rezultatele dorite şi care, la final, se bucură pentru reuşita ta. Un bărbat bun este acela care crede în tine şi în potenţialul tău!

Îţi respectă spaţiul şi timpul

În orice stadiu ar fi relaţia voastră, un bărbat inteligent va înţelege că ai nevoie de timpul şi spaţiul tău, că ţi le vei organiza aşa cum simţi şi că nu va trebui să dai explicaţii sau să îi ceri permisiunea pentru a ieşi cu prietenele tale. Dacă nu se întâmplă aşa, atunci ar trebui să reconsideri situaţia şi să te gândeşti bine dacă relaţia este una sănătoasă! O relație sănătoasă nu are legătură cu controlul și posesivitatea!

Nu te presează să iei decizii

Dacă Domnul Perfect începe să pună presiune asupra ta, să îţi ceară să iei decizii rapid sau, mai rău, să recurgă la şantaj emoţional pentru a te determina să alegi în defavoarea ta, ar trebui să ştii că nu veţi ajunge prea departe decât dacă tu vei continua să faci compromisuri. Bărbatul bun ştie că ai nevoie de timp pentru a lua deciziile cele mai bune, nu te presează şi, evident, aşteaptă până când se va găsi o soluţie care să vă mulţumească pe amândoi. Nu poate decide singur când să vă mutaţi împreună, când să vă căsătoriţi sau când să faceţi un copil. Nu scăpa din vedere faptul că sunteţi doi în relaţie, deci trebuie să existe satisfacţie de ambele părţi.

Nu te controlează

Cu siguranţă ai avut măcar o prietenă care se afla într-o relaţie controlată de partener. Ei bine, în cazul aceasta, sigur nu vrei să treci prin acelaşi scenariu. Un bărbat bun este un bărbat inteligent, care ştie că telefonul poate rămâne fără baterie oricând, că poţi rămâne peste program sau poate interveni orice alt motiv pentru care să întârzii, iar el nu te va suspecta de nimic altceva. Dacă nu e aşa, cu siguranţă trebuie să-l mai cauţi pe Domnul Perfect.