Connect with us

Acest mic PARAZIT traieste pe CORPUL TAU! Nu o sa-ti vina sa crezi UNDE !

De Citit

Acest mic PARAZIT traieste pe CORPUL TAU! Nu o sa-ti vina sa crezi UNDE !

Stiu ca nu o sa crezi, dar sunt milioane de organisme microscopice pe care nu le poti vedea cu ochiul liber, care traiesc, se hranesc si mor pe suprafata pielii tale. Si stii ce? Acesta este probabil un lucru bun.

Cateva dintre aceste creaturi microscopice sunt atat de ciudate si de neobisnuite incat e mult mai bine sa nu stim de existenta lor. Spre exemplu, priviti-l pe acesta!

 

Unul dintre aceste organisme este DEMODEX, un parazit minuscul de pe suprafata tenului, care se hraneste cu foliculi de par.

demodex2

Demodex masoara numai 1/3 mm si este frecvent intalnit printre sprancene, gene si alti parti ale fetei unde exista radacini de par.

Screen-Shot-2016-05-24-at-2.36.38-PM

Are, de asemenea, capacitatea de a parasi foliculii de par si de a se plimba pe pielea gazdei lor, de obicei pe timp de noapte, atunci cand o pot face in voie pe intuneric.

Demodex1-664x328

Din fericire, acestia sunt inofensivi. Pot provoca totusi, ocazional, iritatii si boli ale pielii cum ar fi rozacee anumitor persoane care au un sistem imunitar deficitar.

demodex3

Demodex poate fi transmis intre gazde, prin contactul cu parul sau glandele fetei. Totusi, oamenii de stiinta nu pot spune cu exactitate procesul prin care cineva contacteaza acest parazit.

demodex4

Majoritatea oamenilor care sunt infectati cu acest parazit nici macar nu au habar de existanta lui. Deci, daca nu ai probleme la suprafata pielii fetei cum ar fi roseata si iritatiile mai bine ai uita ca aceasta creatura exista.

 

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top