Connect with us

Acum 16 ani, această IMAGINE a nou-născutului care îl ține pe doctor de deget în timpul operației a făcut înconjurul lumii. Cum arată ASTĂZI copilul…

De Citit

Acum 16 ani, această IMAGINE a nou-născutului care îl ține pe doctor de deget în timpul operației a făcut înconjurul lumii. Cum arată ASTĂZI copilul…

Un fotograf american a surprins un moment magic, care a înduioşat lumea întreagă: un bebeluş aflat încă în uterul mamei a strâns mâna doctorului care îi salva viaţa.

Totul s-a desfasurat pe 19 august 1999. Imaginea este folosită foarte des şi in ziua de astazi de organizaţiile anti-avort. La 21 de săptămâni, fătul a fost diagnosticat cu spina bifida. Pentru că nu ar fi supravieţuit în afara pântecelui, trebuia operat intrauterin.

Operaţia a fost efectuată de chirurgul Joseph Bruner de la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt din Nashville-Tennesse. Intervenţia a durat aproximativ o oră. Bruner a făcut o mică incizie în uterul mamei prin care l-a operat pe micuţ. Bebeluşul Samuel Alexander Amas a scos mâna prin acel orificiu şi i-a strâns degetul doctorului. Pentru medicul Joseph Bruner, acesta a devenit cel mai emoţionant moment din viaţa sa.

Extrem de intens a fost şi pentru fotoreporterul Michael Clancy. „În timp ce doctorul ma întreba ce viteză de înregistrare folosesc, am surprins cu coada ochiului un tremur al uterului, dar nimeni din echipa nu provocase mişcarea. Venea dinăuntru. Dintr-odată, prin incizie, copilul şi-a scos braţul şi apoi l-a retras, lasandu-şi doar mânuţa afară. Doctorul chirurg i-a prins mâna şi a ridicat-o uşor, iar copilul a răspuns strângând degetul acestuia. Ca şi cum i-ar fi încercat tăria, medicul a clătinat uşor pumnul micuţ. Pruncul îl ţinea strâns. Am prins momentul fantastic”, a povestit Clancy. „Este o fotografie miraculoasă, un moment magic! Am surprins prima interacţiune umană”, a mai spus acesta pentru FoxNews. Intervenţia a fost un succes, iar Samuel Alexander Amas s-a născut sănătos pe 2 decembrie 1999. La 10 ani de la acest moment, Samuel comenta pentru FoxNews imaginea care l-a făcut celebru înainte să se nască.

fotobun

  • Atunci cand privesc această fotografie, îmi spun cât de special şi norocos sunt că Dumnezeu m-a ales pe mine. Mulţi bebeluşi şi-ar fi pierdut viaţa dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, copiii şi-au câştigat dreptul de a trăi, iar oamenii şi-au revizuit concepţiile despre avort„, spune baiatul.

Screenshot_4-279x300

În ultimii ani, fotografia a fost publicată peste tot in lume, iar multe reviste şi agenţii foto au încercat să surprindă imagini asemănătoare. Mai mult, scena a fost reconstituită într-un episod din cunoscut serial „Dr. House”, „Fetal Position”.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top